Igor Merino (Burgos-BH) positief getest op groeihormoon
foto: Sirotti
vrijdag 20 juli 2018 om 10:01

Igor Merino (Burgos-BH) positief getest op groeihormoon

Igor Merino is tijdens een out-of-competition-test betrapt op doping. De 27-jarige Spanjaard van Burgos-BH testte op 13 juni positief op het groeihormoon GHRP, ruim een week voor de nationale kampioenschappen van Spanje. Dat meldt de UCI.

Merino eindigde tijdens het Spaans kampioen tijdrijden op de achtste plaats, tijdens de wegwedstrijd was hij 22e. Daarnaast was hij dit jaar onder andere veertiende in het eindklassement van de Vuelta Aragon. De klassementsrenner was bezig aan zijn vijfde seizoen bij Burgos-BH.

“Igor Merino is onmiddellijk uit de ploeg verwijderd”, meldde de ProContinentale formatie, die meteen een intern onderzoek is gestart. “We streven een schone en gezonde sport na – in volledige naleving van de interne regels van de MPCC.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
20 juli 2018 16:17
Dus we zijn er uit....een te kleine voetballer...
20 juli 2018 16:24
Nee een te klein kind dat een behandeling nodig had, dus totaal niet te vergelijken met deze wielrenner die het niet nodig had.
20 juli 2018 16:37
Dat te kleine kind was nooit zijn dorp uit geweest als hij geen fenomenaal talent was waar Barcelona dik aan zou verdienen, dat is helaas de realiteit....
20 juli 2018 16:59
Ja want ze wisten zeker dat de behandeling zou aanslaan en hij de beste ter wereld zou worden.

Maar volgens jou hadden ze vast ook jaren Unicef op hun shirt staan om arme kleine negertjes te scouten om die later voor veel winst te verkopen...
20 juli 2018 17:21
Dat is hun bussines-model... spelers scouten, opleiden en laten renderen en al die spelertjes zijn geen miljonairszoontjes, dat klopt...
20 juli 2018 17:40
Elke voetbalclub scout jonge spelers, dat is echt niet iets unieks voor Barcelona...
20 juli 2018 23:48
De kop had moeten zijn.

"UCI heeft jaarlijkse "kleine vis" gevangen"

Igor Merino is tijdens een out-of-competition-test betrapt op doping. De 27-jarige Spanjaard van Burgos-BH testte op 13 juni positief op het groeihormoon GHRP, ruim een week voor de nationale kampioenschappen van Spanje. Merino eindigde tijdens het Spaans kampioen tijdrijden op de achtste plaats, tijdens de wegwedstrijd was hij 22e.

"Door het uitblijven van aansprekende resultaten in de kleinere spaanse rittenkoersen was het de perfecte kandidaat." ,Glundert David Lappertient. "Zijn plotselinge 8e plaats in het nationale spaanse tijdritkampioenschap was voor ons de aanleiding om hem op onze 'verdachte kleine vissenlijst' te plaatsen."

De UCI maakt hiermee een sterk statement naar het huidige tourpubliek. Tevens voldoet zij hiermee aan de hoge verwachtingen. "Het schorsen van kleine vissen tijdens en vlak voor de Tour is immers traditie" Aldus david lappertient.

De UCI had het zich dit jaar niet erg makkelijk gemaakt. Tegen de traditie in ving het dit jaar bijna een grote vis. Waarschijnlijk door het gebrek aan kleine vissen. Vorig jaar vielen onder andere Jure Kocjan, André Cardoso, Ralf Matzkaen Matija Kvasina door de mand. Critici waren bang dat de kleine vissenvijver te snel werd leeggevist.

UCI Anti-Doping Commisssaris, Mr Artur Lopes geeft opheldering. "Door een grote gift die afgelopen maand is binnengekomen, hebben wij in allerijl extra testen kunnen doorvoeren tijdens de nationale kampioenschappen. En met succes!"



sorry ik zat in de sarcasme modus....
Dit is verder geen kritiek op de redactie.





.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.