Imponerende solo Mara Abbott in Giro Rosa-rit over Mortirolo
foto: Wiggle High5
woensdag 6 juli 2016 om 14:01

Imponerende solo Mara Abbott in Giro Rosa-rit over Mortirolo

De koninginnenetappe van de Giro Rosa is gewonnen door Mara Abbott. De 30-jarige Amerikaanse wist op indrukwekkende wijze solo over de eindstreep te komen in de vijfde etappe, die de rensters van Grosio naar Tirano over de fameuze Mortirolo voerde. Evelyn Stevens moet de roze leiderstrui afstaan aan haar landgenote van Wiggle High5.

Mara Abbott gooide al vroeg op de Mortirolo de knuppel in het hoenderhok bij de favorieten. De Amerikaanse reed in no time de vluchters Emma Pooley en Tatiana Guderzo voorbij en pakte een voorsprong van drie minuten op de groep-roze trui. Als een stoomwals ging Abbott door. De groep van Stevens bestond nog uit zeven rensters, waaronder Anna van der Breggen, en had op de top van de Mortirolo vier minuten achterstand. Pooley zwom daar ergens tussenin.

Op het plateau dat volgde wist Abbott, die voor deze rit achtste stond in het klassement op vijftig seconden, haar voorsprong verder uit te breiden. In de afdaling en de laatste vijftien vlakke kilometers richting Tirano werd het nog even spannend, omdat er veelvuldig gedemarreerd werd uit de favorietengroep. Abbott’s ploeggenote Elisa Longo Borghini kwam als tweede over de meet. Rozetruidraagster Stevens kwam in de problemen en verloor te veel tijd om het tricot te behouden.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2016 14:45
Van der Breggen toch ook alweer beter dan aan het begin van de week. Dat is mooi met het oog op Rio.
6 juli 2016 15:12
En Niewiadoma is er aardig doorheengezakt.
6 juli 2016 19:31
Wat had ik zo'n etappe graag live (op tv) gezien!

Die Amerikanen worden het te kloppen team in Rio, met Stevens, Guarnier en Abbott.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.