Individuele tijdritten en Mixed Relay ruilen van plek op WK 2020

maandag 23 september 2019 om 15:42
Individuele tijdritten en Mixed Relay ruilen van plek op WK 2020

foto: Cor Vos

De UCI gaat op het WK wielrennen van volgend jaar in Zwitserland het programma wijzigen. De individuele tijdritten zullen verreden worden op de eerste zondag, terwijl de nieuwe Team Mixed Relay halverwege de week op het programma komt. Dat zegt de Belgische bondsvoorzitter Tom Van Damme tegen HLN.

De keuze voor de wijziging wordt gemaakt om de Team Mixed Relay meer aanzien te geven. “Wat zal helpen, is uiteraard een nieuwe datum”, zegt Van Damme. “Vanaf volgend jaar zal de Team Relay op woensdag plaatsvinden, de individuele tijdrit op zondag. Als we beginnen met de individuele tijdrit, dan zal dat de deelnemers toelaten om later ook deel te nemen aan de Team Relay. De interesse zal daardoor nog meer stijgen.”

Van Damme kijkt met een ‘bemoedigend’ gevoel terug op de eerste uitgave van de gemengde ploegaflossing, die gewonnen werd door Nederland. “Ik denk dat er heel wat commentaar gegeven is. Positief en negatief. Wat mij opvalt, zijn de positieve reacties in de Angelsaksische landen. Tegenvaller op dit moment is het beperkt aantal deelnemende landen. De interesse is nu wel gewekt bij de Angelsaksische landen”, laat de bondsvoorzitter weten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair