Iserbyt rekent wederom af met Aerts in Waterloo
Foto: Cor Vos
zondag 22 september 2019 om 23:13

Iserbyt rekent wederom af met Aerts in Waterloo

Eli Iserbyt heeft een twee op twee in de wereldbeker geboekt. Na zijn overwinning in Iowa, mocht de kleine West-Vlaming nu ook in Waterloo juichen na een leuke tweestrijd met Toon Aerts.

De klimatologische omstandigheden mochten dan wel totaal verschillend zijn ten opzichte van de eerste wereldbekermanche in Iowa van vorige week, toch was het wederom Eli Iserbyt – ditmaal getooid in zijn witte leiderstrui van de wereldbeker – die als eerste het veld indook. Dat veld was een ware modderpoel geworden. Diepe sporen, amper recuperatiestroken en voer voor de echte krachtpatsers.

Door een kleine knieval moest Iserbyt de leidersplaats in de openingsronde even aan een bedrijvige Jim Aernouts laten, maar Iserbyt zette zijn fout al snel weer recht. Meer nog, Iserbyt ging de concurrentie ook weer onder druk zetten, in de hoop zijn nummertje van vorige week weer over te doen.

De rest zag dan ook weer sterretjes, op één man na. Toon Aerts, vorig jaar in Kruibeke Belgisch kampioen geworden op een blauwdruk van deze ondergrond. In geen tijd reden die twee een twintigtal seconden weg van de rest van het deelnemersveld. Van renners als Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, die pech kenden in de openingsronde, was er toen al geen sprake meer.

We leken af te stevenen op een prachtig duet, maar toen Iserbyt aan het einde van de tweede ronde bleef haperen aan een dranghek, kreeg Aerts een kloofje. Die kloof werd een kloof, maar dan kwam Dame Fortuna zich met de zaak bemoeien. Aerts reed maar liefst tweemaal lek en maakte ook nog een knieval, waardoor zijn twintigtal seconden voorsprong plots smolten als sneeuw voor de zon.

Iserbyt sloeg terug, en hoe. De kleine West-Vlaming counterde razendsterk en zette Aerts op zijn beurt op zijn nummer. Aerts moest een aantal keer voet aan grond zetten en moest zo in geen tijd aankijken tegen een achterstand van een tiental seconden. Niet veel later werden die tien een halve minuut. Boeken toe dus.

Wereldbeker veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 2: Waterloo

1. flag-be Eli Iserbyt
2. flag-be Toon Aerts op 1m08s
3. flag-be Michael Vanthourenhout op 1m23s
4. flag-be Gianni Vermeersch op 1m50s
5. flag-nl Corne van Kessel op 2m18s
6. flag-be Quinten Hermans op 2m25s
7. flag-be Nicolas Cleppe op 2m34s
8. flag-nl Joris Nieuwenhuis op 2m47s
9. flag-be Jens Adams op 2m56s
10. flag-be Jim Aernouts op 3m13s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.