Israel Start-Up Nation met Hermans en Froome naar Dauphiné
foto: Cor Vos
vrijdag 28 mei 2021 om 20:30

Israel Start-Up Nation met Hermans en Froome naar Dauphiné

Ben Hermans is de kopman van Israel Start-Up Nation in het Critérium du Dauphiné dat zondag van start gaat. De Belgische renner is het speerpunt voor het algemeen klassement. Ook Chris Froome maakt deel uit van de zevenkoppige selectie.

“In het Critérium du Dauphiné willen we aanvallend koersen, proberen een etappe te winnen en een goed klassement rijden met Ben Hermans”, laat ploegleider Rik Verbrugghe weten. “Ben is onze vooruitgeschoven kopman, maar ook de andere jongens krijgen hun kans. We zijn hier niet de favorieten, maar we bekijken alles per dag en als we naar huis gaan met een etappezege en een goed klassement zou het perfect zijn.”

Drievoudig eindwinnaar Chris Froome kijkt ernaar uit om zijn benen te testen nadat hij onlangs op hoogtestage was. De Brit is nog steeds op de terugweg na zijn zware val tijdens de Dauphiné van twee jaar geleden en wil eind volgende maand aan de start van de Tour de France staan. “Dit is een kans om op een uitdagend parcours mijn benen te testen en te zien hoeveel vooruitgang ik de afgelopen maand heb geboekt.”

Het Critérium du Dauphiné staat voor 30 mei tot en met 6 juni op de kalender.

Selectie flag-il voor het Critérium du Dauphiné 2021
flag-ca Alex Cataford
flag-gb Chris Froome
flag-il Omer Goldstein
flag-be Ben Hermans
flag-ch Reto Hollenstein
flag-fr Alexis Renard
flag-dk Mads Würtz Schmidt

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.