Jan Bakelants hervat seizoen in Gran Trittico Lombardo
Bakelants in het shirt van Circus-Wanty Gobert - foto: Cor Vos
zondag 2 augustus 2020 om 19:40

Jan Bakelants hervat seizoen in Gran Trittico Lombardo

Jan Bakelants begint maandag aan het tweede gedeelte van zijn wielerseizoen. De 34-jarige Bakelants maakt deel uit van de selectie van Circus-Wanty Gobert voor de Italiaanse eendagskoers Gran Trittico Lombardo.

Hij kwam voor het laatst afgelopen februari tijdens Ruta del Sol in actie en kan daarom niet wachten om zich opnieuw te tonen in wedstrijdverband. “Ik heb de lockdown, al trainend en genietend van mijn familie, goed doorstaan en was op elk moment klaar voor een herstart van de competitie. Ik ben klaar en ongeduldig om opnieuw een rugnummer op te spelden, zelfs al heb ik nog geen waardemeter om mijn niveau te testen”, aldus Bakelants op de site van zijn ploeg.

De Gran Trittico Lombardo wordt dit jaar voor het eerste georganiseerd en is een samenvoeging van de Italiaanse eendagswedstrijden Tre Valli Varesine, Coppa Bernocchi en Coppa Agostoni. De routinier verwacht een warme dag. “De warmte zal goed doorstaan moeten worden, al zullen de omstandigheden minder veeleisend zijn dan vorige zaterdag tijdens de Strade Bianche. Ik ken het parcours goed, aangezien ik in 2008 in Varese het wereldkampioenschap voor beloften betwist heb”, legt hij uit.

Ook ploeggenoot Xandro Meurisse – die zaterdag in Strade Bianche kampte met een zonnesteek – kijkt uit naar de Italiaanse eendagskoers. “Het finale circuit van deze Grande Trittico Lombardo kan op mijn lijf geschreven zijn, vanwege zijn selectieve karakter. Ik wil revanche nemen en fris aan de start komen”, legt hij uit.

Selectie Circus-Wanty Gobert voor Gran Trittico Lombardo (3 augustus)
flag-be Jan Bakelants
flag-be Jasper De Plus
flag-be Quinten Hermans
flag-nl Corné van Kessel
flag-be Xandro Meurisse
flag-be Pieter Vanspeybrouck
flag-be Loïc Vliegen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.