Jan Bakelants over comeback: “Ik zit op niveau”
foto: Sirotti
maandag 26 maart 2018 om 11:22

Jan Bakelants over comeback: “Ik zit op niveau”

Bijna zes maanden na zijn verschrikkelijke valpartij in de Ronde van Lombardije heeft Jan Bakelants zaterdag in de Classic Loire Atlantique zijn eerste koerskilometers weer gemaakt. “Ik had nog een beetje een stijf gevoel in de rug, maar het ging vlot”, zei hij na afloop tegenover Het Nieuwsblad.

Het ging bij zijn comeback bijna opnieuw fout toen de Belg nog net op tijd in de remmen kon voor een valpartij die vlak voor hem plaatsvond. “Ik moest stevig in de remmen en daarbij slipte mijn achterwiel een beetje. Even dacht ik: t Zal toch niet waar zijn“, sprak de renner van AG2R La Mondiale. Gelukkig bleef Bakelants overeind, maar dit incident maakte wel direct een eind aan een goede klassering voor de Oudenaardenaar. Op zijn fiets blijven zitten was ook belangrijker dan een goed resultaat. “Ik hoef geen risico’s te nemen.”

Na de Classic Loire Atlantique (zaterdag) wilde Bakelants zondag eigenlijk ook meedoen aan de Cholet-Pays de la Loire (zondag), maar kreeg hiervoor geen toestemming van de dokter.  “Die extra wedstrijd had mij een beter idee kunnen geven over mijn vormpeil”, vindt Bakelants ter voorbereiding naar zijn volgende wedstrijd: Ronde van het Baskenland.

“De Ronde van het Baskenland is meteen ook één van de zwaarste koersen van het seizoen. Alle klimmers zitten daar”, aldus Bakelants. Hij kijkt met vertrouwen uit naar de Spaanse meerdaagse. “Ik zit op niveau, maar je moet niet verwachten dat ik ook zal kunnen volgen wanneer Quintana straks tegen dertig kilometer per uur een berg op knalt. Dat kon ik voordien ook al niet.”

De Ronde van het Baskeland vindt plaats van 2 april tot en met 7 april.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2018 11:25
Moet je nagaan, ik dacht dat hij gewoon commentator/duider geworden was.
26 maart 2018 11:39
Leuk de Oudenaardenaar, succes Jan, hopelijk snel op oude nivo, jammer dat de dokter meer had te vertellen, prachtige koers de Loire.
26 maart 2018 14:09
@RV -bij de VRT 'groomen' ze hem wel duidelijk om op termijn Jose de Cauwer te vervangen. (al mag Jose wat mij betreft commentariëren tot in het graf)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.