zondag 25 maart 2018 om 18:58

Jan-Willem van Schip: “Het voelde zo fucking goed vandaag”

Jan-Willem van Schip reed een ijzersterke Gent-Wevelgem. De Schalkwijker van Roompot-Nederlandse Loterij sprong na 30 kilometer mee in de vroege vlucht, en na 250 kilometer kwam hij als twaalfde over de finish, nadat hij zich niet verscholen hield in de favorietengroep. “Het voelde zo fucking goed vandaag”, reageerde hij op typerende wijze na afloop voor de camera van WielerFlits.

Van Schip stond met een goed gevoel aan de start en zegt relatief ‘relaxed’ over de Baneberg en de Kemmelberg te geraken met de voorsten. “Ik zat er wel lekker in en toen kwamen ze terug, toen was het allemaal wind mee. Ik dacht Verrek joh, eerste vijf kilometer ging ik helemaal choco, maar daarna draaide het wel goed.”

In de slotkilometers aasde Van Schip nog op een uitval. “Het kwam net niet helemaal goed uit, dus daar baal ik wel van.” In de sprint zat hij in het wiel van Arnaud Démare, die derde werd. “Daar verneukte ik het. Ik was net niet goed genoeg. […] Ik werd echt vol van mijn sokken gereden door al die gasten, maar ik ging te laat, had eerder moeten gaan”, geeft hij aan.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
72 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2018 09:40
Fucking geweldig interview. :)
26 maart 2018 10:04
@SS
"Gereden als kip zonder kop"? Volgens mij was het "nekkie" er bij een paar andere renners af....
26 maart 2018 10:44
@Pierre92
Volgens mij hebben jullie beide geen gelijk. LottoNL zou Van Schip testen maar hij raakte toen geblesseerd en daarna is er geen nieuwe test geregeld. LottoNL heeft hem dus nooit getest en Van Schip heeft ook nooit een aanbieding van LottoNL (en heeft dus niet Roompot boven LottoNL verkozen).
26 maart 2018 11:16
En dan spreken die mannen ook nog van 'er had meer ingezeten'. Chapeau.
26 maart 2018 12:31
Heb even beter onderzoek gedaan en ghostwriter heeft gelijk. Hij had zelf nog wel een nieuwe afspraak willen maken met LJ maar heeft na de blessure niets meer gehoord. Onzin dus van mij, maar ook van Pierre92...
26 maart 2018 16:47
De gereformeerde geemenschap zit tegenwoordig ook op het internet aangesloten zie ik..
Er zijn ook Geloof-vriendelijke internet providers voor als het woordje fucking je al teveel word.
26 maart 2018 17:05
@Skedel graag niet zo generaliseren. Ik ben een SGP stemmer, maar zie in het woordje fucking geen probleem zozeer.

Ik heb wel moeite met de manier waarop deze jongen zich denkt te moeten uiten. Hij heeft eerst al het woord fuck gebruikt, vervolgens verneukt en dan nog een keer fucking. Vervolgens na het laatste nog een keer de nadruk erop leggen dat het niet zo netjes is.

Ja, sorry maar is dat nu taal wat je in een dergelijk interview moet gebruiken?
26 maart 2018 17:20
@Frits des Jeux
Ik gebruik het zelf ook liever niet, maar ik zie echt geen kwaad in de woorden die hij gebruikt.
Ik heb liever mensen die zich af en toe eens stevig uitdrukken dan mensen die vanuit hun geloof (waanideeën) anderen in hun doen en laten denken te moeten beteugelen.
Dat is misschien wel een keer of 1000 zo schadelijk.
26 maart 2018 19:06
@Skedel
Ik heb niemand hier horen zeggen dat ze oo basis van hun geloof zijn taal niet vinden kunnen. Het lijkt erop dat je iemands afkeur voor bepaald taalgebruik, gebruikt om je frustratie over mensen die geloven te kunnen uitten. Wat je onderstreept met de toevoeging dat het toch echt wel waanideeën zijn.
26 maart 2018 19:53
@reusjen
buitenom het geloof zijn er niet veel mensen met zulke hersenkronkels/waanideeën waardoor ze het woordje fucking om wat voor redenen dan ook al aantstootgevend vinden.
m.a.w. grow up!
26 maart 2018 20:54
Ik scheld en vloek best veel in het dagelijks leven maar zou dat zo op TV niet doen natuurlijk.
26 maart 2018 21:02
natuurlijk..
26 maart 2018 21:32
Juist Skedel. Grow a pair!
26 maart 2018 22:05
Van mij hoeft al dat gescheld idd niet zo. Ik vind het nogal dom overkomen en zie het als een gebrek aan woordenschat. Het is m.i. dan ook een verloedering van onze mooie Nederlandse taal.

Maar blijkbaar vinden veel mensen het normaal en sommigen vinden het zelfs zo stoer dat ze het hier nog eens overdoen. Die zakken wat mij betreft het diepst. Een beetje meer respect kan geen kwaad. Maar ik zal wel weer een zeikerd zijn ...

Het heeft vast met leeftijd te maken, maar ik stoor me er nu eenmaal aan. Pa en ma in de eerste plaats bedankt voor de opvoeding! Met het geloof heeft het overigens niets te maken; ik ben heiden. Er zal vast een wetenschappelijke verklaring voor zijn, iets met iq of zo.
26 maart 2018 22:35
@cova
Kan het in de verste verten niet tot schelden rekenen, verneuken(veel leuker dan dichtbij) of verzieken/verkloten maakt weinig verschil en fucking hoor je al in elke standaard Am. film.
Word meer kriegelig van dat superblij tegenwoordig.
26 maart 2018 22:40
@schipperaar
Ik weet het, maar eraan wennen kan ik niet. Gelukkig zit er een knop op de tv.
Die muts van de Voice bijvoorbeeld, Sanne, daar ben ik ook wel klaar mee. Die kan geen zin maken, zonder het woord fuck erin. Waarschijnlijk doet ze dat om het stotteren tegen te gaan of zo. Maar bij mij gaat de tv dan op den duur op een andere zender.
26 maart 2018 23:14
@cova
Eens, dan wordt het verbastering maar bij Schip is de emotie best voelbaar na zo'n dag de koers gecontroleerd te hebben, had geen ploegleider nodig, benieuwd of ie ook nog echt kan klimmen, kenners zat hier.
26 maart 2018 23:21
Ongeveer net zo geweldig als Jakobsen schat ik.
26 maart 2018 23:33
Inzake taalgebruik. Met woorden als verneuken of scheitert (scheitebak vlgs GJ.V.), lapzwans etc etc kan ik geen moeite hebben. Horen inmiddels bij onze taal. Heb ook wel wat moeite met het in vrijwel elke zin fucking , you know, zeg maar en vele overige "stop"woorden (stopt het ook maar eens!) Wat JW van Schip doet is geen enkel probleem. Kijk naar het moment en het temperament en hij valt niet echt in herhaling.
Waar ik dan weer wat meer moeite mee heb zijn de hier veel gebruikte termen als :
held
kanjer
bikkel
De laatste twee worden al een dag of vijf met name op het TLJ forum gebruikt.
Ik heb ook wat schaafwonden - en huidongemak, maar werk ook door en de tandarts verwacht me ook binnenkort. Toch ben ik geen bikkel en fietsen zoals Bouwman met of zonder begeleiding of slimme ploegleider is mij gelukkig ook niet gegund.
26 maart 2018 23:39
Het is dat het bij een poging bleef om moddafucking te gebruiken. Al ben je nog zo ehh ziek goed, dat is gewoon veelste gangsta voor een Jan Willem.

Maar eh, ik schrijf em alvast op voor LBL...
26 maart 2018 23:47
@simplex
Met de term "schijtbakkenvoetbal" van de inmiddels ontslagen Verbeek heb ik geen enkele moeite, maar hij heeft het wel over het spel van onze zuidelijke voetbaltrots !
26 maart 2018 23:59
Ja, je bedoelt (St)Willem 2?
Want "de parel van het zuiden" (NAC Breda voor de leken) gaat de laatste competitiedag daar nog 3 punten oprapen, pardon ik denk nu wel gaan inleveren.
Ik zie nu ook dat ik het werkwoord scheiten met een lange IJ had moeten schrijven?
Niet dat het in deze context wat uitmaakt .
Ik hou dus niet van helden en bikkels verering, maar je standvastige benadering vaak vanuit de juiste expertise zeker inzake wielerinzicht en speciaal gericht op onze nationale trots, daar heb ik ondanks je talloze critici toch wel respect voor. Bovendien ga jij wel op reacties in wat velen hier "vergeten"

Om te reageren moet je ingelogd zijn.