Jasper De Buyst sluit Tokio 2020 helemaal uit
©Cor Vos
donderdag 25 april 2019 om 15:46

Jasper De Buyst sluit Tokio 2020 helemaal uit

Half november, ter gelegenheid van de Zesdaagse van Gent, zette Jasper De Buyst de deur naar Tokio nog op een kier. Maar vandaag denkt de Lotto Soudalprof er anders over. “Ik heb mijn olympische droom voor 2020 opgeborgen.”

“Ik heb in alle stilte eens gepolst naar de selectiecriteria voor de Spelen”, vertelt De Buyst aan WielerFlits. “En wat de verwachtingen zouden zijn als ik het in overweging nam. Maar daar is het bij gebleven. Ik heb snel ingezien dat het moeilijk haalbaar zou zijn. De verwachtingen van de nationale federatie zijn niet combineerbaar met die van Lotto Soudal. En ik ben in de eerste plaats wegrenner. Dus was de keuze snel gemaakt.”

Dat betekent dat het er steeds meer naar uitziet dat Sport Vlaanderen-Baloise dé hofleverancier zal worden van het Belgische piste-kwartet in Tokio. Ook Iljo Keisse (Deceuninck-Quick-Step) gaf eerder al aan dat Tokio moeilijk te combineren valt met zijn carrière op de weg.

Parijs 2024
De voornaamste kanshebbers (in willekeurige volgorde) voor de Spelen: Kenny De Ketele, Moreno De Pauw, Sasha Weemaes, Lindsay De Vylder, Robbe Ghys (allen Sport Vlaanderen-Baloise) en Gerben Thijssen (Lotto Soudal). Ook Fabio Van den Bossche wordt genoemd, al mikt de youngster eerder op Parijs 2024.

En ook voor De Buyst is Parijs 2024 misschien een optie. “Ik ben nog altijd maar 25. Het is niet dat Tokio mijn allerlaatste kans is om naar de Spelen te gaan”, besluit hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.