Philipsen na eerste WorldTour-zege: “Het voelt dubbel aan”
foto: Cor Vos
zaterdag 19 januari 2019 om 08:23

Philipsen na eerste WorldTour-zege: “Het voelt dubbel aan”

Jasper Philipsen houdt gemengde gevoelens over aan zijn ritzege in de Tour Down Under. Daarin werd ritwinnaar Caleb Ewan teruggezet na een onreglementaire sprint en kreeg de Belg het dagsucces toegewezen, zijn eerste WorldTour-zege.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het voelt dubbel aan”, reageert Philipsen bij Het Nieuwsblad. “Dat gevoel van écht winnen is er niet bij, maar winnen is winnen. De volgende opdracht is zelf de handen in de lucht gooien. Ik trek na de Tour Down Under met een goed gevoel naar de Cadel Evans Great Ocean Road Race.”

Ewan passeerde weliswaar als eerste de finish, maar werd na afloop gediskwalificeerd vanwege het uitdelen van een kopstoot in de laatste kilometer. Die actie werd de Australiër zwaar aangerekend door de wedstrijdjury, waardoor deze besliste hem terug te zetten in de uitslag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.