Jasper Stuyven na derde plaats: “Altijd goed voor het kopke”
foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2019 om 08:53

Jasper Stuyven na derde plaats: “Altijd goed voor het kopke”

Jasper Stuyven heeft vertrouwen getankt uit zijn derde plaats in de vijfde rit van Ronde van Zwitserland. De Belgische coureur zag Elia Viviani winnen en Peter Sagan tweede worden. “Ik had de benen om vandaag echt mee te doen met de snelsten”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad. “Dit is wel een vertrouwensboost.”

Stuyven moest in de chaotische finale risico’s nemen om vooraan te geraken. “Maar Viviani en Sagan waren toen al buiten schot. Ik kon nog mooi derde worden, maar op zo’n aankomst had ik graag in het wiel van Sagan en Viviani gezeten om te zien hoe ver ik dan kon geraken”, geeft de renner van Trek-Segafredo aan.

Nieuw elan
Voor Stuyven ligt deze Ronde van Zwitserland in een overbruggingsperiode. Hij wil het matige voorjaar vergeten en kijkt uit naar het BK, nadat hij een stevig trainingskamp gedaan heeft. “Die goede trainingsarbeid heeft geholpen om het voorjaar achter mij te laten. Al in de Hammer Series voelde ik mij goed, en het is leuk om dat nieuwe elan nu ook in een ereplaats vertaald te zien. Het is altijd goed voor het kopke”, zegt hij.

Met het BK wielrennen voor de boeg is Stuyven blij dat hij de Ronde van Zwitserland rijdt. “Het is goed weer, de ritten zijn kort, maar met veel intensiteit. Dat lijkt mij een betere voorbereiding dan de Dauphine, die heel zwaar is geweest, aldus de Leuvenaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.