Jasper Stuyven twee jaar langer bij Trek-Segafredo
Foto: Sirotti
donderdag 28 april 2016 om 08:07

Jasper Stuyven twee jaar langer bij Trek-Segafredo

Jasper Stuyven heeft zijn contract bij Trek-Segafredo met twee jaar verlengd. De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne blijft tot en met 2018 bij de Amerikaanse formatie. “Ik voel me supergoed bij dit team”, verklaart Stuyven op de ploegwebsite. “Ik wil nergens anders naartoe.”

“Ik ben blij dat ik het vertrouwen kreeg om kopman te zijn in een semiklassieker dit voorjaar en ik ben trots dat ik kon bewijzen dat waard te zijn met een zege in Kuurne”, vervolgt hij. “Ik bedank Dirk (Demol, ploegleider) en Luca (Guercilena, manager) voor hun vertrouwen in mij. De zege in Kuurne gaf me extra vertrouwen voor 2017, waarin ik de volgende stap wil zetten van de semiklassiekers naar de klassiekers.”

De 24-jarige Stuyven wil mee gaan doen in de finales van monumenten. “Naast de klassiekers wil ik me ook blijven ontwikkelen en een rol spelen in andere wedstrijden. Ik heb vertrouwen in mijn sprint en ben gemotiveerd om er een goede tweede seizoenshelft van te maken.”

Vorig jaar toonde hij zijn sprintersbenen al eens in de Vuelta. De Belg sprintte daar, ondanks een eerder op de dag opgelopen breuk in het handwortelbeentje, naar de zege in de achtste etappe.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
28 april 2016 08:35
Goeie keuze. Hopelijk vormt hij volgend seizoen een topduo met Vanmarcke.
28 april 2016 09:08
Na zijn zege in K-B-K viel hij me toch wat tegen in de klassiekers die volgden. Niettemin maakt hij een goede ontwikkeling door en met het stoppen van Cancellara gaat hij alle kansen krijgen binnen Trek.
28 april 2016 10:07
@Tutu888
Ik denk dat dat er deels ook mee te maken had dat in Cancellara's laatste jaar alles op hem werd gezet in de grootste wedstrijden (RVV, P-R) en Stuyven daarvoor zijn eventuele eigen kansen moest opofferen. Niet onterecht natuurlijk. Verder was hij wel mooi vijfde in de E3 bijvoorbeeld. En zoals je zegt, een goede ontwikkeling. Volgend seizoen misschien nog een stapje hogerop.
28 april 2016 11:43
Hij moest gewoon als een gek aan de bak voor Cancellara, ik vond hem in die rol prima en ik verwacht zeker wel dat hij een speler in het gehele kasseienvoorjaar kan gaan worden. Op zich is het ook een prima schaduwkopman wanneer je Vanmarcke idd aan zou kunnen trekken, die hebben verschillende kwaliteiten.
28 april 2016 12:04
Gaat het gat dat Cancellara achterlaat bij Trek niet kunnen opvullen (wie wel?). Ze kunnen beter een tussenpaus aantrekken a la Vanmarcke.
28 april 2016 13:17
Goede keuze van Trek. Ik denk wel dat hij het gat kan opvullen alleen denk ik dat komend jaar nog te vroeg is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.