Jayco AlUla bindt twee jonge renners langer aan zich
Felix Engelhardt op archiefbeeld - foto: Cor Vos
maandag 23 oktober 2023 om 16:19

Jayco AlUla bindt twee jonge renners langer aan zich

Felix Engelhardt en Jesus David Peña blijven langer koersen voor Jayco AlUla. De 23-jarige Duitser Engelhardt heeft zijn doorlopende contract opengebroken en met één jaar verlengd, de eveneens 23-jarige Colombiaan Peña beschikte dan weer over een aflopende verbintenis.

Engelhardt heeft voor één jaar bijgetekend en ligt nu tot eind 2025 onder contract bij Jayco AlUla. De Duitser staat te boek als een snelle puncheur. Hij boekte dit jaar als neoprof al meteen twee profoverwinningen. Engelhardt was de snelste in Per Sempre Alfredo, een Italiaanse koers van 1.1-niveau, en won tevens de openingsetappe in de Vuelta a Castilla y Leon.

Engelhardt was in 2023 ook goed voor de nodige ereplaatsen. Zo werd hij tweede in de afsluitende Japan Cup, vierde in de Giro di Reggio Calabria, achtste in de GP Kanton Aargau en snelde hij naar vier top 10-klasseringen in de Ronde van Oostenrijk. In het najaar wist hij met de Vuelta a España (zeventigste in het eindklassement) ook zijn eerste grote ronde tot een goed einde te brengen.

Brent Copeland, algemeen manager van Jayco AlUla, is zeer te spreken over Engelhardt. “Felix had nog een doorlopend contract, maar we hebben besloten te verlengen omdat hij zeer getalenteerd is. Hij heeft een grote toekomst voor zich. Felix is een renner die in staat is om koersen te winnen, dat hebben we dit jaar al gezien. Dat hij in zijn eerste profjaar al kon zegevieren, laat zien dat hij over de juiste mindset beschikt.”

Peña won dit jaar de koninginnenrit in de Ronde van Slovenië – foto: Cos Vos

Peña heeft er al twee seizoenen opzitten op het hoogste niveau en in dienst van Jayco AlUla. In zijn eerste profjaar werd hij nog afgeremd door blessures, maar dit jaar wist hij zijn neus echt aan het venster te steken. In de Ronde van Slovenië boekte hij – weliswaar na een val van zijn ploeggenoot Filippo Zanna – zijn eerste profzege. De Colombiaan was ook derde in de Ronde van Oostenrijk en achtste in de Tour of Guangxi.

“Peña heeft dit jaar laten zien waarom we hem destijds hebben aangetrokken. We geloven dat we het beste uit hem kunnen halen, als hij blessurevrij blijft en blijft leven als een topsporter. Jesus is echt een groot talent en we willen met hem samenwerken, om zo veel te bereiken”, geeft Copeland aan in een perscommuniqué.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.