Jeffrey Hoogland verovert goud op Sprint
foto: Arjan van Essen (archief)
maandag 4 december 2017 om 09:06

Jeffrey Hoogland verovert goud op Sprint

Na een succesvolle tweede dag heeft ook de derde dag in het Canadese Milton Nederland drie medailles opgeleverd. Nadat Harrie Lavreysen op dag twee van de wereldbekerwedstrijden goud pakte op de Keirin, was het op dag drie Jeffrey Hoogland die goud veroverde op het onderdeel Sprint.

De 24-jarige Hoogland versloeg in de finale Ethan Mitchell uit Nieuw-Zeeland. Net als in zijn kwartfinale en halve finale, was er geen derde heat nodig om tot een winnaar te komen. Het is voor Hoogland zijn tweede gouden medaille in een wereldbekerwedstrijd na eerder al goud te hebben behaald met de Teamsprint in het Poolse Pruszków.

Op de Teamsprint voor vrouwen werd zilver veroverd door het Nederlandse duo Laurine van Riessen en Hetty van de Wouw. In de finale moest het Nederlandse duo het afleggen tegen topfavorieten Kristina Vogel en Miriam Welte. Diezelfde Vogel sleepte het goud op de Keirin binnen. Op dit onderdeel behaalde Shanne Braspennincx haar tweede medaille van het weekend door beslag te leggen op het brons.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
4 december 2017 11:27
gelukkig doet die gozer geen strava in mijn regio
4 december 2017 12:07
Knap hoor! Dit toch ook een wereldprestatie in een mondiale sport!
4 december 2017 15:19
Wat een beer is het toch.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.