Jens Adams verrast met vierde plaats op BK: “Derde was iets te hoog gegrepen”
foto: Cor Vos
zondag 9 januari 2022 om 19:43

Jens Adams verrast met vierde plaats op BK: “Derde was iets te hoog gegrepen”

Jens Adams zette op het BK veldrijden in Middelkerke zijn beste uitslag van dit seizoen neer. De crosser van Hollebeekhoeve verraste met een vierde plaats, niet eens zo ver achter de bronzen Quinten Hermans. “Maar ik denk dat de derde plaats iets te hoog gegrepen was”, zegt hij tegen Sporza.

“Het scheelde niet zo veel met de derde plaats. Quinten was hele wedstrijd sterk, maar ik ben heel tevreden met mijn vierde plaats. Eigenlijk rijd ik al het hele seizoen sterk en ook de laatste weken gaat het terug goed. Ik was al vijfde (in Niel), zesde (in Herentals) en nu vierde. Daar ben ik heel content mee”, aldus de 29-jarige Adams.

De hele wedstrijd in Middelkerke streed Adams mee om de posities net achter het podium. “Het was een snelle wedstrijd, maar alle bergjes maakten het heel lastig. Iedereen zat op de limiet. Het was een heel zware wedstrijd, op een mooie locatie”, vertelt hij. De sprong maken richting Hermans, dat lukte niet meer. “Als je fris zit kan je eens een versnelling doen, maar iedereen zat op zijn plek aan het einde.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.