Jens Dekker denkt aan comeback

woensdag 2 oktober 2019 om 14:19
Jens Dekker denkt aan comeback

foto: Cor Vos

Ademhalingsproblemen speelden Jens Dekker de laatste drie jaar parten, hetgeen de Drentenaar dwong om zijn fiets aan de wilgen te hangen. Echter, vandaag maakt de wereldkampioen veldrijden bij de junioren in 2016 bekend aan een comeback te denken.

“Ik neem supplementen nu, waardoor ik met grote stappen vooruitga”, vertelt Dekker over het verhelpen van zijn ademhalingsproblemen op zijn blog. “Met het juiste dieet zou het de komende maanden nog beter moeten worden.

“Ik ben in de tussentijd een groot deel van mijn conditie verloren, maar samen met een goede coach heb ik de afgelopen twee maanden aan mijn basisconditie gewerkt. Ik ben nog lang niet in staat om te crossen, daarom heb ik besloten om de komende maanden naar Australië te vliegen om daar handig van het weer en de wegen gebruik te maken”, gaat hij verder.

Gemotiveerd sluit de Nederlander zijn verhaal af: “Het plan is om dit crossseizoen nog in actie te komen, maar ik weet niet of dat in oktober, november of december zal zijn. Ik weet niet op welk niveau, op welke fiets of in welk tenue ik op de fiets terug zal keren, maar wat ik wel weet is dat ik mij goed voel, goed train en hard werk aan een comeback.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.