Jens Reynders wint kermiskoers GP Beeckman-De Caluwé in Ninove
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 29 juli 2021 om 18:43

Jens Reynders wint kermiskoers GP Beeckman-De Caluwé in Ninove

Jens Reynders heeft donderdag de GP Beeckman-De Caluwé, een kermiskoers in Ninove, weten te winnen. De coureur van Sport Vlaanderen-Baloise was na 160 kilometer de sterkste voor Michael Van Staeyen (EvoPro Racing) en ploeggenoot Gilles De Wilde.

Het draaide in de straten van Ninove uit op een sprint van een kopgroep van iets minder dan twintig renners. Sport Vlaanderen-Baloise was daarin met vier renners vertegenwoordigd en rondde het ook af, met Reynders als afmaker. Op het palmares van de GP Beeckman-De Caluwé is hij de opvolger van Dries De Bondt.

“In de finale regende het aanvallen. Zelf heb ik ook enkele keren geprobeerd mee te schuiven, maar op een bepaald moment heb ik beslist om alles op de sprint te zetten. Ik vermoedde dat niemand zou weggeraken”, vertelt Reynders na afloop aan Het Laatste Nieuws.

“Met de ploeg was het moeilijk om te controleren. We hebben er wel altijd voor gezorgd dat iemand van ons in de ontsnappingen zat. In de laatste bocht zat ik al op kop. Te vroeg dacht ik. Na een hele namiddag voorop rijden zat ik dicht tegen de krampen aan. Gelukkig hield ik vol.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.