João Almeida en Ben Swift zegevieren in kersteditie Challenge of Stars

zondag 27 december 2020 om 13:04
João Almeida en Ben Swift zegevieren in kersteditie Challenge of Stars

Almeida in de roze trui - foto: Cor Vos

João Almeida en Ben Swift mogen zich de grote winnaars noemen van een kersteditie van het virtuele wielertoernooi Challenge of Stars. In een knock-outcompetitie moesten klimmers en sprinters uit het profpeloton het tegen elkaar opnemen om uit te maken wie virtueel de sterkste is in hun specialisme.

Almeida, een van de revelaties van de voorbije Giro d’Italia, moest het in de finale van de klimwedstrijd opnemen tegen de talentvolle Ben Zwiehoff van BORA-hansgrohe. De Portugees van Deceuninck-Quick-Step bleek uiteindelijk de beste in de grote finale. “Het was een zware wedstrijd, maar ik heb echt genoten”, aldus Almeida.

Swift rekende in de sprintwedstrijd af met heel wat gerenommeerde renners. De Brit van INEOS Grenadiers moest in de finale opboksen tegen Arnaud Démare. De Fransman was dit seizoen de man met de meeste overwinningen op de weg, maar werd in de virtuele finale van de Challenge of Stars verslagen door Swift.

Het virtuele toernooi wordt georganiseerd door RCS Sport, organisator van onder meer de Giro d’Italia, in samenwerking met het online trainingsplatform Bkool. In mei werd de eerste editie van de Challenge of Stars gehouden. Fabio Jakobsen was de beste sprinter, Giulio Ciccone zegevierde in de klimwedstrijd.

Deelnemers klimwedstrijd
flag-pt João Almeida flag-nr1
flag-it Giulio Ciccone
flag-gb Tao Geoghegan Hart
flag-nl Bauke Mollema
flag-si Primož Roglič
flag-co Harold Tejada
flag-be Harm Vanhoucke
flag-de Ben Zwiehoff

Deelnemers sprintwedstrijd
flag-de Pascal Ackermann
flag-ie Sam Bennett
flag-fr Arnaud Démare
flag-au Caleb Ewan
flag-be Tim Merlier
flag-it Sacha Modolo
flag-dk Mads Pedersen
flag-gb Ben Swift flag-nr1

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone