John Degenkolb bevestigt: “Dit jaar geen Tour, maar Vuelta”
foto: Cor Vos
vrijdag 28 juni 2019 om 13:04

John Degenkolb bevestigt: “Dit jaar geen Tour, maar Vuelta”

Eerder deze maand wisten we al te melden dat John Degenkolb niet aan de start zal staan van de Tour de France. Het bleef vervolgens een tijdje stil rondom de sterke sprinter, maar vandaag heeft Degenkolb definitief laten weten inderdaad niet naar Frankrijk te trekken. “Ik richt me op de Vuelta a España”, zo geeft hij aan.

Zijn werkgever Trek-Segafredo richt zich volledig op een goed klassement met Richie Porte. Kind van de rekening is dus Degenkolb, die er voor het eerst sinds 2013 niet bij is. Vorig jaar wist hij nog op knappe wijze de kasseienetappe met finish in Roubaix te winnen, voor de Belgen Greg Van Avermaet en Yves Lampaert.

“Ik accepteer de beslissing volledig”, aldus de 30-jarige Duitser. “Het is nu eerst tijd voor een korte vakantie, om vervolgens op trainingskamp te gaan. Ik wil namelijk klaar zijn voor mijn volgende koersen: de Ronde van Polen en de Vuelta a España”, aldus Degenkolb, die zondag ook zal meedoen aan het Duits kampioenschap op de weg.

Vuelta a España
De laatste keer dat Degenkolb – die overigens op weg lijkt naar Lotto Soudal – van start ging in de Vuelta was in 2017, toen hij al vroeg moest opgeven. Degenkolb bewaart echter goede herinneringen aan de Spaanse ronde, aangezien hij in 2012 en 2014 respectievelijk vijf en vier etappes won.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.