John Degenkolb: “Groen is een beloning voor de hele ploeg”
maandag 15 september 2014 om 10:27

John Degenkolb: “Groen is een beloning voor de hele ploeg”

John Degenkolb

foto: Sirotti

Giant-Shimano kan terugkijken op een uiterst succesvolle Ronde van Spanje. John Degenkolb veroverde vier etappes en legde beslag op het puntenklassement. Daarnaast eindigde Warren Barguil op een achtste plaats in het eindklassement.

Degenkolb kijkt met een goed gevoel terug op drie weken Spanje. “De groene trui is een grote beloning voor de hele ploeg. Ik ben erg blij met mijn eerste groene trui in een grote ronde,” vertelt hij op de site van Giant-Shimano. “Dit is uniek voor mij. Het was een prachtige Vuelta. Ik hou van Spanje met de variatie in landschappen en weersomstandigheden. Ik heb hier drie weken met plezier gereden. Het geeft me veel motivatie en energie voor de komende weken.”

Ploegleider Lionel Marie is trots op zijn team. “Normaal gesproken gaan ploegen naar een grote ronde met als doel ritwinst of het algemeen klassement. Maar wij kwamen hier voor allebei. Dat betekende dat we alle dagen hard moesten werken. Onze renners moesten elke dag op kop rijden voor een sprint of om Warren te ondersteunen en de hele ploeg heeft een geweldige prestatie geleverd,” oordeelt hij. “De groene trui wordt hier vanwege alle bergen niet vaak door een sprinter gewonnen, dus dat maakt de tevredenheid alleen maar groter. Vier ritzeges, achtste in het algemeen klassement en de groene trui, dat lijkt mij een vrij succesvolle Vuelta.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.