Jonas Vingegaard en Sepp Kuss breken hun contract (opnieuw) open
Foto: Cor Vos
Kerckhoffs Raymond
donderdag 21 december 2023 om 06:00

Jonas Vingegaard en Sepp Kuss breken hun contract (opnieuw) open

Breaking Tweevoudig Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard en Vuelta a España-winnaar Sepp Kuss hebben hun contract tussentijds opengebroken. Beide renners blijven langer bij Team Visma | Lease a Bike. Vingegaard heeft zijn contract tot eind 2028 verlengd, terwijl Kuss tot en met 2027 onder contract van de Nederlandse ploeg blijft. Bij de vrouwenploeg heeft Fem van Empel haar contract tot en met 2027 verlengd.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vingegaard had zijn contract medio april al opengebroken en verlengd tot eind 2027. Daar komt nu dus nog een jaar bij. Meerdere bronnen hebben dit aan WielerFlits bevestigd. Het bewijst dat Vingegaard het helemaal naar zijn zin heeft bij de Yellow B-ploeg, die hem de afgelopen twee jaar naar de eindzege in de Tour de France loodste.

Sepp Kuss had nog een contract tot eind 2024 bij Visma | Lease a Bike. De Amerikaan was na zijn verrassende zege in de afgelopen editie van de Ronde van Spanje in trek bij meerdere ploegen. Zeker voor sponsor Lease a Bike is het belangrijk om een goede Amerikaanse wielrenner in dienst te hebben, omdat deze onderneming van PON en Volkswagen zich de komende jaren volop richt op de Amerikaanse markt voor het zakelijk leasen van fietsen.

Fem van Empel – foto: Cor Vos

Bij de vrouwenploeg zal Fem van Empel de komende vier jaar een van de speerpunten zijn. De 21-jarige renster kende op de weg ook een sterk seizoen met o.a. een elfde plaats in het eindklassement van de Giro Donne en de zesde plek in de Tour de l’Avenir Femmes. Van Empel behoort daarnaast al tot de absolute wereldtop in het veldrijden. De Brabantse veroverde afgelopen winter in Hoogerheide de wereldtitel. Dit veldritseizoen werd ze alweer Europees kampioene en won ze reeds twee Wereldbekers.

Vandaag vindt de ploegenvoorstelling van Visma | Lease a Bike in Amsterdam plaats en zal het nieuwe shirt voor het eerst te zien zijn.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

De winter-editie 2023 van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar. Daarin lees je ook over Richard Plugge en Visma | Lease a Bike. In ons magazine vind je de vaste column van de manager van wat jarenlang Jumbo-Visma was. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts €9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.