Jonathan Milan steekt hand in eigen boezem: “Ik verloor het wiel van de ploeggenoten”
Foto: Cor Vos
donderdag 23 mei 2024 om 17:44

Jonathan Milan steekt hand in eigen boezem: “Ik verloor het wiel van de ploeggenoten”

Jonathan Milan had in Padova zijn vierde ritzege in deze Giro d’Italia kunnen boeken en daarmee zijn Maglia Ciclamino nog beter in de verf kunnen zetten. Alleen had hij in de finale nooit de juiste positie beet.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Toch kwam de kopman van Lidl-Trek nog sterk opzetten, wat hem een tweede plaats op een half wiel van Merlier opleverde. “Het was een heel gecompliceerde finale vandaag. Het doet me nog meer pijn om niet te winnen, als je ziet dat de ploeg perfect werk doet. Ik wilde op de beste mogelijke manier nog finishen.”

Wat liep er dan helaas mis voor Milan? “Ik verloor hun wiel, dat is mijn eigen fout. Als je Jasper (Stuyven, red.), Eddy (Edward Theuns, red.) en Simone (Consonni, red.) ziet, zij zaten in de perfecte positie om mij af te zetten voor de sprint, maar ik zat te ver terug. In de bochten verloor ik het wiel, maar ik heb mijn best nog gedaan om iets goed te maken.”

Dan rest er nu nog één kans voor Milan: de koninklijke sprint in Rome na het slotcriterium. “Natuurlijk ga ik daar ook mijn best voor doen”, geeft Milan nog mee in het interview.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.