Jordi Warlop verruilt Sport Vlaanderen-Baloise voor B&B Hotels
foto: Cor Vos
dinsdag 12 oktober 2021 om 13:21

Jordi Warlop verruilt Sport Vlaanderen-Baloise voor B&B Hotels

Jordi Warlop draagt volgend jaar het tenue van B&B Hotels p/b KTM. De 25-jarige renner tekent voor twee jaar bij de ploeg van manager Jérôme Pineau en komt over van Sport Vlaanderen-Baloise.

Warlop, afkomstig uit Diksmuide, hoopt in dienst van zijn nieuwe werkgever een extra stap te zetten. “Ik droom ervan om deel te nemen aan Parijs-Roubaix. En waarom zou ik op een dag niet kunnen deelnemen aan een grote ronde? De ploeg beschikt over nog meer talentvolle en jonge renners. Ik wil bijvoorbeeld graag Luca Mozzato helpen in de sprintvoorbereiding.”

“Ik wil graag de best mogelijke ploegmaat zijn en zelf ook mijn steentje bijdragen aan het succes. Ik zal nu voor een nog betere ploeg uitkomen en dit zal me verder helpen in mijn carrière”, aldus de snelle Warlop, die dit jaar zevende werd in de GP Jean-Pierre Monseré, achtste in de Grote Prijs Marcel Kint en negende in de Elfstedenronde.

Progressiemarge 
Ploegleider Jimmy Engoulvent ziet in Warlop een snelle man. “Dat heeft hij laten zien met meerdere goede resultaten. We hebben renners nodig die hun mannetje staan in de Vlaamse klassiekers. Ik maak me geen zorgen over zijn aanpassingsperiode. We hebben al Vlaamse renners onder contract staan, zoals Jens Debusschere. We denken dat Jordi nog voldoende progressie kan boeken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.