Jos van Emden: “Niet geschoten is altijd mis”
Foto: Sirotti
zaterdag 4 februari 2017 om 08:12

Jos van Emden: “Niet geschoten is altijd mis”

Jos van Emden stak vrijdag zijn neus aan het venster in de Ronde van Valencia. De Nederlander reed in de finale samen met Elmar Reinders naar de kopgroep toe, om vervolgens alleen verder te gaan. “Niet geschoten is altijd mis”, aldus Van Emden over zijn poging.

“Het was een hectische dag met veel wind”, vertelt hij op de website van LottoNL-Jumbo. “Mijn aanval in het laatste uur was ook zeker niet het plan. Op een gegeven moment viel het peloton stil vanwege de tegenwind. Die jongen van Roompot wilde wegrijden en ik vond het ook wel een goed idee. Toen we bij de kopgroep kwamen, bleek al snel dat zij niet hard genoeg gingen. Ik ben er meteen vandoor gegaan en heb toen nog even voor het peloton uit gereden. Maar de voorsprong was zo klein, ik heb nooit aan de overwinning durven denken.”

Van Emden werd op tien kilometer van het einde gegrepen door het peloton. De overwinning ging uiteindelijk naar Magnus Cort.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
4 februari 2017 08:31
Keurig gedaan Van Emden, goede instelling
4 februari 2017 10:01
Met zijn tijdrit kwaliteiten moet hij ook ontsnappingen succesvol af kunnen gaan ronden, a la een Tony Martin. Hoop hem in ieder geval weer vaker vooruit te zien nu Tjallingii weg is.
4 februari 2017 10:10
Goed gedaan, ik vind dat TLJ in dit soort koersen veel meer voor de aanval moet gaan
4 februari 2017 10:27
@dyoko ze hebben hier niet echt een team van vrijbuiters mee hé dus waarom onnodig energie verspillen? Laat ze vandaag in de koninginnerit maar eens uitpakken
4 februari 2017 11:48
Gewoon proberen. Het blijft prachtig dat iemand als Leezer op deze manier op 500m na wereldkampioen was :)
4 februari 2017 12:12
@jvh93 Kruijswijk is in dit deel van het seizoen nooit goed geweest
4 februari 2017 15:12
Altijd mis is wel altijd mis daarentegen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.