donderdag 18 april 2024 om 17:39

Juan Pedro López in polepositie voor eindzege Tour of the Alps: “Maar morgen wordt het bananas”

Video De concurrentie nam Juan Pedro López flink onder vuur in de vierde etappe van de Tour of the Alps, maar de klassementsleider wist alle aanvallen af te slaan. Hij behield zo zijn groene leiderstrui. “Het was een zware dag voor me, maar het team was super. Echt geweldig”, zei de Spanjaard van Lidl-Trek na afloop tegen WielerFlits.

López had wel wat aanvallen verwacht op de laatste beklimming van de dag, de Colle San Marco (5,3 km aan 7,1%). “En die aanvallen kwamen er inderdaad. Maar uiteindelijk ben ik hier aangekomen en heb ik nog steeds de groene trui. Of ik mezelf verrast heb? Een beetje wel, want ik moest veel gaatjes dichten. De mannen van Bahrain Victorious (Wout Poels en Antonio Tiberi, red.) vielen heel hard aan, net als die van Decathlon AG2R. Chapeau. Maar ik heb geprobeerd om mijn groen trui te verdedigen.”

Met succes dus. Want hoewel Ben O’Connor door een late aanval nog wat secondes terug wist te winnen, staat López nog steeds stevig aan de leiding. Het verschil met de Australische nummer twee is 38 seconden. Een mooie voorsprong, maar de slotrit van vrijdag bevat nog wel het nodige klimwerk. De coureurs moeten namelijk tweemaal over de Palu’ del Fersma (12,5 km aan 6,2%). “Het wordt bananas“, zet López zich alvast schrap. “Maar samen met het team ga ik proberen mijn plek weer te verdedigen. We zullen zien wat er gebeurt.”

‘Shitjaar’ in 2023
López brak door in 2022, toen hij lang aan de leiding stond in de Giro d’Italia. Vorig jaar kende hij een minder seizoen. “Ik viel in het begin van het jaar”, kijkt hij terug op 2023. “Het was echt een shitjaar voor me. Nadat ik viel in januari, had ik het zes maanden echt moeilijk. Maar nu ben ik oké.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.