Julian Alaphilippe: “Maanden, zo niet jaren nodig voor klassementspoging Tour”

maandag 29 juli 2019 om 12:59
Julian Alaphilippe: “Maanden, zo niet jaren nodig voor klassementspoging Tour”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe sluit een toekomstige klassementspoging in de Tour de France niet uit, nadat hij afgelopen editie liefst veertien dagen de gele trui droeg. Hij beseft evenwel dat zo’n ambitie een lange voorbereiding nodig heeft, dus voor volgend jaar koestert hij die ambitie nog niet.

“Als je je op de Tour wil voorbereiden, heb je daar maanden, zo niet jaren voor nodig. Misschien keer ik een van de komende jaren eens terug om mee te doen voor de zege, maar volgend jaar zeker nog niet”, vertelde Alaphilippe aan Sporza.

Ook zijn ploegbaas bij Deceuninck-Quick Step Patrick Lefevere raadt hem aan minstens twee jaar te wachten om voor de Tourzege te gaan. “You never know, maar als je ziet wat voor raspaardjes er nu rondrijden, zoals een Bernal. Ik zou hem eerlijk gezegd aanraden om nog twee jaartjes te wachten. Maar ze luisteren niet altijd naar mij”, zei Lefevere.

Eerst wil Alaphilippe zich wagen aan de Ronde van Vlaanderen, kondigde hij aan. Volgend jaar wil hij daar zijn debuut maken, nadat hij Milaan-San Remo, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije al meermaals betwistte. Al langer denkt hij aan deelname aan ‘Vlaanderens Mooiste’. Vorig jaar nog sprak hij met WielerFlits over deze koers. “De Ronde zou mij moeten liggen, al heb ik nog niet zo veel ervaring op de kasseien. In de toekomst wil ik mij er zeker eens op toeleggen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.