Julian Alaphilippe: “We hebben geen ploeg om de Tour te winnen”
foto: Cor Vos
maandag 22 juli 2019 om 13:02

Julian Alaphilippe: “We hebben geen ploeg om de Tour te winnen”

Julian Alaphilippe heeft na vijftien etappes nog altijd de prestigieuze gele trui om de schouders in de Tour de France. Steeds vaker rijst de vraag of de Fransman van Deceuninck-Quick Step de trui ook naar Parijs kan brengen, ook tijdens de drukbezochte persconferentie op de tweede rustdag.

“Ik weet niet of het realistisch is, want ik heb mezelf die vraag nooit gesteld. Ik wil voortgaan zoals de afgelopen twee weken en ik neem het allemaal per dag”, reageerde hij. “Het is een grote eer om het geel te dragen in de Tour. We veranderden de plannen om de trui te verdedigen. Steeds gaf ik alles en zoals je kon zien, zit ik ditmaal niet mee in de ontsnappingen. Ik weet niet wat er gaat gebeuren de komende dagen, maar we willen de trui blijven verdedigen.”

“We hebben geen ploeg om de Tour te winnen. Dat wisten we voordat we hierheen kwamen. We hebben drie leiders: Elia Viviani is de sprinter, Enric Mas kwam hierheen als klassementsrenner – maar het is pas zijn eerste Tour, dus dat is niet makkelijk – en ook ik was van plan om wat te laten zien. Maar je kan geen vijf helpers hebben voor elke leider. Maar meerdere kopmannen hebben is juist de sterkte van onze ploeg. We houden ervan om zo te koersen”, aldus Alaphilippe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.