Jumbo-Visma huldigt Giro-winnaar Primoz Roglic in Amsterdam
foto: Cor Vos
dinsdag 30 mei 2023 om 13:43

Jumbo-Visma huldigt Giro-winnaar Primoz Roglic in Amsterdam

Jumbo-Visma laat de eindzege in de Giro d’Italia van Primož Roglič niet zomaar voorbijgaan. De Sloveen is dinsdag namelijk gehuldigd in Amsterdam, voor mensen van de ploeg en voor sponsoren. Later op de dag staan meer festiviteiten op de planning.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Onder meer teammanager Richard Plugge, uitgedost in een knalroze jasje, en sportief manager Merijn Zeeman waren erbij in het pand van fietsenwinkel Ride Out in Amsterdam. Daar werd met Roglič teruggeblikt op zijn overwinning in de Ronde van Italië.

Roglič wist in het slotweekend de macht te grijpen in de Giro d’Italia. In de klimtijdrit naar de Monte Lussari wist hij, ondanks materiaalpech, de roze trui over te nemen van Geraint Thomas. Uiteindelijk won hij met 14 seconden voorsprong op de Welshman. João Almeida eindigde als derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.