Jumbo-Visma stuurt George Bennett en David Dekker naar Giro d’Italia

vrijdag 22 januari 2021 om 13:43
Jumbo-Visma stuurt George Bennett en David Dekker naar Giro d’Italia

George Bennett - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft zijn selecties voor de Tour de France en de Giro d’Italia al op papier. In de Italiaanse ronde rekent de formatie onder meer op George Bennett en David Dekker. Die laatste mag zich opmaken voor zijn debuut in een grote ronde.

De 22-jarige Dekker, de zoon van oud-prof Erik Dekker, reed vorig jaar nog voor het continentale SEG Racing Academy. De sterke sprinter krijgt als neoprof al meteen de kans om zich te laten zien in een rittenkoers van drie weken. Met Dekker, Koen Bouwman en Jos van Emden selecteert de ploeg drie Nederlanders.

George Bennett zal worden uitgespeeld als klassementsrenner. De 30-jarige Nieuw-Zeelander maakte vorig jaar nog deel uit van de Tourploeg van Jumbo-Visma, maar mag in de Ronde van Italië weer voor eigen rekening koersen. Twee jaar geleden werd hij al eens achtste in de Giro.

De selectie bestaat verder nog uit de Italiaanse hardrijder en Jumbo-Visma-nieuwkomer Edoardo Affini, de Noorse klimbelofte Tobias Foss, Chris Harper en de ervaren Paul Martens.

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor flag-it Giro d’Italia 2021 
flag-nz George Bennett
flag-it Edoardo Affini
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl David Dekker
flag-no Tobias Foss
flag-nl Jos van Emden
flag-au Chris Harper
flag-de Paul Martens

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.