Jumbo-Visma: “Tom Dumoulin is weer volledig belastbaar”

donderdag 5 december 2019 om 08:33
Jumbo-Visma: “Tom Dumoulin is weer volledig belastbaar”

foto: Cor Vos (archief)

Bij Jumbo-Visma is men ervan overtuigd dat Tom Dumoulin hersteld is van zijn slepende knieblessure. De Limburger miste door die kwetsuur een groot deel van het afgelopen seizoen. “Zijn trainer Mathieu Heijboer en ik als coach werken heel intensief met hem samen en we zien geen beperkingen meer”, zegt Merijn Zeeman tegen De Limburger.

Dumoulin liep de blessure op bij een valpartij in de Giro d’Italia. Hij reed kort daarna nog wel het Critérium du Dauphiné, maar had alsnog twee operaties nodig om de knieblessure te behandelen. Daarna volgde een lange revalidatie, en een veelbesproken transfer van Team Sunweb naar Jumbo-Visma.

“Het is nu begin december en dan is geen enkele renner nog waar hij moet zijn”, zegt Zeeman over de vorm van de Giro-winnaar van 2017. ” Dat geldt voor Dumoulin, maar net zo goed voor Steven Kruijswijk. In januari zullen we meer weten. Maar hij is weer volledig belastbaar: we werken nu met hem op dezelfde intensiteit als met de anderen. Ik ben in elk geval heel optimistisch.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.