zondag 22 april 2018 om 19:32

Jungels: “Ik snakte al een tijd naar een groots resultaat”

Bob Jungels erkende na afloop van de door hem gewonnen Luik-Bastenaken-Luik dat hij niet de kopman was bij Quick-Step Floors. De Luxemburgse kampioen plaatste zijn beslissende aanval na La Roche-aux-Fauchons en hield zijn solo-aanval vol tot op de streep. “Ik voelde me de hele dag zeer goed, maar na zijn overwinning in de Waalse Pijl was Julian Alaphilippe onze uitgesproken kopman”, zegt hij in het flashinterview.

“Toen ik in de finale aanviel, stelde ik echter vast dat niemand terugkeerde”, blikt Jungels terug. “Maar pas toen ik aan de finish was, geloofde ik een goede afloop. Het is onvoorstelbaar dat ik de mooiste koers van het jaar op mijn palmares zet. Gisteren zat ik nog naar de Luik-Bastenaken-Luik van 2011 te kijken, toen Philippe Gilbert won, voor de broers Schleck. Nu win ik zelf, dat is gewoon niet te vatten.”

Voor de 25-jarige Jungels is het zijn eerste WorldTour-zege in een eendagskoers. Vorig jaar won hij al een rit in de Giro d’Italia. “Ik snakte al een tijdje naar een groots resultaat en dat heb ik nu te pakken. Al mijn harde werk wordt beloond”, oordeelt Jungels, die voor de 27ste seizoenszege van de ploeg zorgt. “Ik ben ontroerd en trots dat ik deel mag uitmaken van een superploeg als Quick-Step Floors. Wat een voorjaar hebben wij gereden.”

Verkenning Roubaix op de planning
Lang gaat Jungels zijn zege niet vieren. Morgen staat namelijk de verkenning van de Roubaix-etappe in de Tour de France op het programma, vertelt hij na afloop aan WielerFlits. In de Ronde van Frankrijk is Jungels namelijk de kopman voor het klassement. “Waarschijnlijk een glaasje champagne, maar niet te veel”, lacht de Luxemburger.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
22 april 2018 18:32
Deze had recht op een grote overwinning.
Een.super.knecht en eigenlijk een kopman
waardig.
22 april 2018 19:36
Fantastische renner die weet wanneer hij zijn kansen moet opofferen voor een ploeggenoot die een grotere kans heeft te winnen. Ik benieuwd hoe hij uit de verf gaat komen in de Tour, is toch wat anders dan de Giro
22 april 2018 19:58
Ik dacht hij gaat het niet halen, na Saint Nicolas. Maar Vanendert plafonneerde en daarachter zat het op slot. Hij stortte niet in. Op eigen kracht hoor.
22 april 2018 20:28
Alsof het een duveltje uit een doosje was, want niet verwacht. Knap voor den Bob maar vind er verder weinig aan dat hij gewonnen heeft. Had toch meer van de Ollanders verwacht. Volgend jaar dan maar Oomen for the win?
22 april 2018 20:45
Dit was groots Bob
22 april 2018 21:33
De zege is hem erg gegund. Hardwerkende, bescheiden man die al bij de beloften een enorm talent etaleerde. Is vaak van grote waarde geweest bij overwinningen van ploeggenoten dus logisch dat deze zege als een prachtige beloning mag worden gezien.
Vind hem altijd mooi op de fiets zitten.
23 april 2018 00:19
Ik had niet verwacht dat hij de overwinning zou pakken vandaag. Super gedaan. En inderdaad had hij zo'n overwinning nodig voor de volgende stap in zijn loopbaan. Dit gaat hem vleugels geven. Het begin van meer grote zeges ongetwijfeld.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.