Junior Pim Ronhaar bezorgt Nederland eerste goud op EK veldrijden
foto: Photopress.be
zondag 4 november 2018 om 10:03

Junior Pim Ronhaar bezorgt Nederland eerste goud op EK veldrijden

Pim Ronhaar heeft Nederland het eerste goud bezorgd op het EK veldrijden in Rosmalen. De 17-jarige crosser zegevierde solo voor eigen volk. Witse Meeussen en Thibau Nys wisten namens België het zilver en brons te veroveren.

De junioren mannen begonnen om 9.15 uur aan hun Europees kampioenschap in het Nederlandse Rosmalen. Voor de start was het onder meer uitkijken naar de Belg Witse Meeussen, die eerder dit seizoen de wereldbekermanche in het Zwitserse Bern wist te winnen. De 17-jarige crosser dook ook als eerste het veld in.

Mede door het tempo van Meeussen ontstond er al snel een kopgroep van zeven renners, met daarin enkele Nederlanders én Belgen. Het was echter Pim Ronhaar die er na goed twintig minuten alleen vandoor ging. Het tempo van de Nederlander lag zodanig hoog, dat alleen Meeussen in de buurt kon blijven.

Ronhaar soeverein naar de titel 
In de buurt, want tot aan het achterwiel kwam de Belg nooit. Sterker nog: Ronhaar wist alleen maar verder uit te lopen. Met nog één ronde te gaan was het verschil tussen de twee kemphanen liefst achttien seconden. Ronhaar kon met andere woorden uitgebreid zegevieren. Met zijn fiets boven zijn hoofd kwam hij over de streep.

Meeussen veroverde op respectabele achterstand het zilver. De strijd om het brons werd in het voordeel beslist van Nys. Ronhaar won eerder dit seizoen al de cross in Geraadsbergen. Daarnaast eindigde hij in Ronse en Ruddervoorde op het podium.

Uitslag EK veldrijden in flag-nl Rosmalen
Junioren mannen 
flag-nr1 flag-nl Pim Ronhaar in 44m53s
flag-nr2 flag-be Witse Meeussen op 14s
flag-nr3 flag-be Thibau Nys op 21s
4. flag-be Jelle Vermoote z.t.
5. flag-cz Jakub Toupalik op 26s
6. flag-be Ward Huybs op 27s
7. flag-nl Luke Verburg op 32s
8. flag-de Tom Lindner op 1m05s
9. flag-be Wout Vervoort op 1m12s
10. flag-be Ryan Cortjens op 1m14s

11. flag-nl Noah Vreeswijk op 1m27s
12. flag-nl Hugo Kars op 1m28s
15. flag-nl Twan van der Drift op 1m47s
21. flag-nl Salvador Alvarado op 2m17s
34. flag-nl Pete Uptegrove op 2m59s
54. flag-nl Lars Boven op 6m03s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.