Kelderman op zoek naar eerherstel in Catalonië
vrijdag 20 maart 2015 om 18:07

Kelderman op zoek naar eerherstel in Catalonië

Wilco Kelderman wil in de Ronde van Catalonië zijn teleurstellende Parijs-Nice van zich af schudden. De renner van LottoNL-Jumbo was niet op z’n best in de rit naar de zon, maar mag op herkansing in de Catalaanse koers, die op maandag 23 maart van start gaat.

“Ik was in Parijs-Nice vooral wisselvallig, wat natuurlijk heel jammer was”, zei Kelderman. “Ik hoop in Catalonië Parijs-Nice achter me te laten en te laten zien dat ik op de goede weg was. Ik ga voor een goed klassement. Het is lastig om in te schatten wat er mogelijk is, want het deelnemersveld is erg sterk. Ik hoop bergop mooie duels uit te vechten.”

“We gaan met een goed team naar Spanje. Een beetje een vrijbuitersploeg misschien wel, we hebben aardig wat jongens die goed kunnen aanvallen. Steven Kruijswijk werd in Parijs-Nice bovendien elke dag sterker en hij is volgens mij vol vertrouwen.”

Selectie LottoNL-Jumbo in de Ronde van Catalonië (23-29 maart)
flag-nz George Bennett
flag-nl Brian Bulgac
flag-nl Laurens ten Dam
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Timo Roosen

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
21 maart 2015 09:00
Toch wel respect voor Valverde. Zondag MSR en maandag Catalonië. Volgens mij zou je als je de aansluiting wil maken met dit soort kleppers dit ook moeten doen. Heb je de aansluiting kun je altijd nog periodiseren. Dus als bv kruiswijk en kelderman komende jaren echt een poging willen doen om te scoren...

Ben benieuwd wie RVV en Baskenland in combi rijdt.
21 maart 2015 17:45
@plaggie
Wat moeten Kruijswijk en Kelderman nou in MSR? Valverde is natuurlijk een geval apart, weinig renners die dat aankunnen.

Wat betreft het 'eerherstel' van Kelderman: als je niet in vorm bent, ben je niet in vorm. Daar valt weinig eer aan te behalen. Dat Lotto zich krampachtig aan hem vasthoudt is natuurlijk ook logisch, hij is de enige die evt. potten kan breken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.