Kelderman voert selectie LottoNL-Jumbo aan voor Dauphiné
woensdag 3 juni 2015 om 14:27

Kelderman voert selectie LottoNL-Jumbo aan voor Dauphiné

Wilco Kelderman is de belangrijkste troef van LottoNL-Jumbo in het Critérium du Dauphiné. De 24-jarige renner wil zich in de rittenkoers, die zondag van start gaat, zo goed mogelijk voorbereiden op de Tour de France. Brian Bulgac, Jos van Emden, Martijn Keizer, Bram Tankink en Dennis van Winden zijn de andere Nederlanders in de selectie.

Kelderman eindigde vorig jaar als vierde in de Dauphiné, maar had toen net de Giro d’Italia in de benen. “Vorig jaar was het een toetje, nu een voorbereiding”, zegt hij op de website van zijn ploeg. “Ik weet nu niet precies waar ik sta, al heb ik op hoogte lekker en hard kunnen trainen. Ik ga proberen een uitslag te rijden, maar het belangrijkste is dat ik een goed gevoel overhoud aan de wedstrijd.”

Na het Critérium du Dauphiné blijft Kelderman in de Alpen om daar door te trainen. “Na de slotdag hebben we nog drie weken voordat de Tour begint. Dat is redelijk lang”, vindt de Barnevelder, die er net een hoogtestage in de Spaanse Sierra Nevada op heeft zitten.

Naast de zes Nederlanders bestaat de ploeg uit de Belg Maarten Wynants en de Nieuw-Zeelander George Bennett. “Niet alles is afgestemd op Wilco”, zegt ploegleider Merijn Zeeman. “Iedereen mag voor zijn eigen kans gaan.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Critérium du Dauphiné
flag-nz George Bennett
flag-nl Brian Bulgac
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Dennis van Winden
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine
46 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2015 15:59
Ben bang dat Kelderman in ploegentijdrit veel tijd verliest
3 juni 2015 16:15
Hopen dat het lukt om hier een mooie uitslag te rijden. Dat maakt het straks makkelijk het absolute kopmanschap in de loop van de Tour af te dwingen.
3 juni 2015 16:15
Kelderman blijft na de Dauphine in de Alpen. Is dat een verkapte hoogtestage of hoe moet ik dat zien?
3 juni 2015 16:24
@HCbrug: ja, in totaal best lang dus, maar hij wil bergop flink knallen en nog een stap zetten tov van vorig jaar las ik. Dus net 3 weken hoogtestage gedaan, dan nu de Dauphine en dan wil hij daar nog 2 weken blijven, dus ja. Hopelijk heeft het effect.
@Jay: met mannen als Van Emden, Kelderman, Gesink en Kruijswijk, zal dat nog wel meevallen, maar tijd verliezen doen ze sowieso, al ben ik benieuwd welke ploeg na 9 dagen nog op volle sterkte aanwezig is en hoe men de laatste, toch serieuze klim zal verteren. Daarnaast is 28 km niet heel erg lang.
3 juni 2015 16:30
Het beste neemt Kelderman een 'klassement rijden' hier niet te serieus, rijdt hij zich goed in en kiest hij een mooie dag uit om zich maximaal gaan te testen.

Voordelen zijn dat je niet het rood in gaat, de verwachtingen mooi tempert en je niet overmatig inspant voor een voorbereidingskoers die de Dauphine toch is.
3 juni 2015 16:37
Wíe? :)

@Rmans: niet van die Gesink/Rabo-flauwekul (de te schaarse momenten dat Gesink voluit ging in dit soort koersen was t feest). Gewoon vol knallen, focus op aanvullen, winnen en een kort klassement (podium). Als t niet lukt pech en nix verloren, als t wel lukt is het seizoen al half geslaagd.
In de Tour kan er van alles fout gaan, dan is een goed resultaat vooraf toch maar mooi meegenomen.
3 juni 2015 16:40
Zie Talansky vorig jaar, die zal blij zijn geweest dat ie zich in de Dauphiné niet spaarde.
3 juni 2015 16:50
Sportief hebben jullie een goed punt maar Jumbo moet sier maken in de tour en niet in de Dauphine.
3 juni 2015 16:52
TLJ zegt gewoon dat dit puur een voorbereidingswedstrijd is. Niks resultaat, gewoon de benen testen en beter worden. Het draait om de Tour, de Dauphine is een route daar naartoe.
3 juni 2015 17:19
De investeerders willen gewoon terugverdienen, een knappe 10e stek in de tour met een jonge Nederlandse gast is daarin veel meer waard dan zelfs eindwinst in de Dauphine. Er zal ook veel van afhangen op het gebied van budgetvergroting etc.
3 juni 2015 17:35
@turtlehead
Gesink ging vrijwel altijd voluit in dit soort koersen... een keer deed hij het niet en er werden gelijk vraagtekens gezet bij z'n vorm/voorbereiding.
3 juni 2015 17:45
Als je zag hoe Mollema uit een trainingsperiode terugkwam in Noorwegen...

Weet niet wat dat precies zegt, maar verwacht hier geen wereldprestatie van Kelderman.
3 juni 2015 18:25
Kelderman kan ons lekker verrassen of met aanvallend rijden of met een goed klassement. Aanvallend rijden maakt een rijder sterker en nog beter voorbereid voor de TdF dan met nog een hoogtestage.
3 juni 2015 19:25
@Ciclismo92

TDF is dan ook nog een maand weg. Daarnaast duurt de tour ook 3 weken, wat betekent dat je pas over ruim 1 maand pas in absolute topvorm moet zijn.
Als Kelderman aankomende week iedereen op minuten rijdt, lijkt het mij onlogisch dat die hetzelfde niveau vertoont in het einde van de TDF.
3 juni 2015 19:42
Leuk dat hij hier rijdt !
En wat ik van hem verwacht (of zelfs geëist) had kan ik na afloop vertellen....
3 juni 2015 23:19
Van de aanvoerder verwacht ik altijd iets meer. Kom Kelderman, ga er voor!
4 juni 2015 00:21
Echt totaal geen idee waar Kelderman staat. Dit jaar nog niet geweldig, dus ben erg benieuwd.
4 juni 2015 00:24
Ben benieuwd, hij heeft bewezen dat deze koers hem ligt, maarja dat was met een heel andere voorbereiding
4 juni 2015 04:25
Begrijp er echt niets van dat de ploegleiding de optie openzet dat ieder voor eigen kansen mag gaan. Wilco is de enige die hier competitief iets te zoeken heeft en het is zijn laatste serieuze wedstrijd voor de TdF waar hij ongetwijfeld kopman zal zijn. Door dit nu al te roepen, schaadt Zeeman zijn belang en dat van de ploeg. Geen ploegleider met aspiraties voor winst zal hem dat nadoen. Gebrek aan leiderschap en beslist een verkeerd signaal. Juist nu de ploeg op stoom komt voor het echte werk moeten àlle ballen op doelen die er toe doen. De prestatie van Steven in de Giro was er één, maar het grote doel is toch echt om aansprekende prestaties te leveren in de Tour. Ben trouwens sowieso benieuwd hoe Steven door de ploegleiding zal worden ingepast. Alleen absolute toppers presteren in twee grote rondes en gedeeld kopmanschap is geen garantie voor succes.
4 juni 2015 06:46
@Goese: iets beter lezen: Kelderman ziet dit zelf als VOORBEREIDING, niet als doel, een klassement is mooi meegenomen, maar is dus niet het doel, een top-10 plek in de Tour is zijn doel! Als hij nu al sterk rijdt, kun je er zeker van zijn dat hij de 3e week van de Tour tekort komt. Zeeman zegt mijns inziens dus niets verkeerds, sterker nog: wat heb je aan die ereplaatsen in een ronde als een Dauphine? Ze kunnen beter daar voor een etappeoverwinning gaan en koershardheid op doen. Daarnaast is Steven helemaal geen kopman in de Tour, hij heeft/wil/krijgt een vrije rol om een etappeoverwinning / bolletjestrui binnen te harken.
4 juni 2015 08:45
@goeseboer
Heb je het artikel echt gelezen??? Want je begint nu een eigen braakbetoog over de ploegleiding dat nergens op gebaseerd is. In ieder geval niet op info in dit artikel

Om te reageren moet je ingelogd zijn.