Kevin De Weert: “Lotto Soudal wil opnieuw Baloise Belgium Tour winnen”

Door , dinsdag 11 juni 2019 om 13:57
Kevin De Weert: “Lotto Soudal wil opnieuw Baloise Belgium Tour winnen”

©Cor Vos

De voorbije twee jaar won Jens Keukeleire de Baloise Belgium Tour. Ook dit jaar mikt Lotto Soudal vol op eindwinst met Victor Campenaerts en Tim Wellens als potentiële kandidaten. Sportief directeur Kevin de Weert blikt vooruit.


Het parcours van de Baloise Belgium Tour is gelijkaardig aan dat van vorige jaren. “Met een rit richting de kust, een in de Vlaamse Ardennen, een tijdrit en een lastige etappe in de Ardennen is er voor ieder wat wils”, vertelt sportief directeur Kevin De Weert.

“De Baloise Belgium Tour is vaak een secondespel en ook de Gouden Kilometer is van belang. Op zaterdag wordt de koninginnenrit betwist. Naast tal van andere hellingen staat er in de diepe finale een dubbele beklimming van de Roche-aux-Faucons op het programma. Die lastige helling wordt doorslaggevend tijdens de zaterdagetappe.”

Twee kopmannen
Met Victor Campenaerts en Tim Wellens rekent Lotto Soudal op twee kopmannen. “Victor heeft er net de Giro opzitten en zou dus in goede conditie moeten verkeren. Tim Wellens bouwt op richting de Ronde van Frankrijk en moet ook zeker kunnen meespelen voor winst. Eerst en vooral zal Victor een zo goed mogelijke tijdrit proberen af te werken. Hopelijk kunnen we daar een goede uitgangspositie bemachtigen. Dan komt het er op aan om onze twee troefkaarten zo goed mogelijk uit te spelen, vooral tijdens de etappe op zaterdag.”

Lotto Soudal rekent ook op Tim Wellens  –  Cor Vos © 2019

“De proef tegen de klok in Grimbergen is met een afstand van negen kilometer relatief kort”, gaat De Weert voort. “Victor verkiest een iets langere tijdrit – idealiter rond het uur – maar hij heeft bijvoorbeeld in de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico al bewezen dat die afstand hem ook ligt. De opdracht tegen de klok in Grimbergen bevat een paar technische bochten, maar ook genoeg rechte stukken waar Victor zijn kracht en aerodynamisch voordeel kan uitspelen.” Daarnaast is De Weert ook benieuwd naar de prestatie van Brent Van Moer, die zijn eerste individuele tijdrit bij de profs zal afwerken. “Ik zou hem dan ook liefst wat sparen tijdens de eerste ritten.”

Blythe voor de massasprints
“Met Tim en Victor in de selectie zullen de andere jongens vooral in dienst rijden. Iversen en Frison zijn twee sterke renners die de ploeg goed kunnen ondersteunen. Jelle Wallays – die vorig jaar heel sterk was in de Ardennenrit – rijdt na heel wat tegenslag de voorbije maanden opnieuw zijn eerste wedstrijdkilometers. Met Adam Blythe – die na fysieke problemen in de Ronde van Romandië ook opnieuw de eerste wedstrijdkilometers maakt – proberen we mee te spelen in de mogelijke massasprints.”

Selectie Lotto Soudal:
Adam Blythe, Victor Campenaerts, Frederik Frison, Rasmus Byriel Iversen, Brent Van Moer, Jelle Wallays en Tim Wellens.

Onze uitgebreide voorbeschouwing op de Baloise Belgium Tour leest u hier.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.