Kevin De Weert geen verdachte in dopingzaak
dinsdag 3 maart 2015 om 14:53

Kevin De Weert geen verdachte in dopingzaak

Kevin De Weert is geen verdachte in het dopingproces rond dokter Chris Mertens. Begin vorig jaar heeft de Belgische wielrenner op vrijwillige basis meegewerkt aan DNA-onderzoek, waaruit geen match is gebleken. Hij zal dan ook gewoon van start gaan in Tirreno-Adriatico volgende week dinsdag.

De Weert geeft aan dat hij in 2012 kort patiënt was Mertens, omdat deze dokter dicht in de buurt woonde. “Op het moment dat bleek dat er een onderzoek gestart werd heb ik direct een andere huisarts gezocht”, aldus de 32-jarige renner in het persverklaring van zijn ploeg LottoNL-Jumbo.

Eind 2013 kreeg de coureur een brief van het gerecht of hij DNA wilde afstaan, dit heeft hij begin 2014 gedaan. “Ik hoef mij niet te verantwoorden bij het gerecht of mijn sportbond, want ik ben niet opgeroepen.”

RIDE Magazine
38 Reacties
Sorteer op:
3 maart 2015 16:32
Ziet er wel verdacht uit. Goed nieuws. Wellicht/hopelijk is er zelfs geen dopingzaak.
3 maart 2015 16:32
Quote:
Echt grappig, deze ontkenning is precies evenveel waard als die van van Avermaet.

Behalve dan dat er in het geval van Van Avermaet sprake zou zijn van aanschaf van dat medicijn voor baby's, terwijl zijn ontkenning bestond uit het vermelden dat hij er enkel kwam voor massages. Die ontkenning lijkt dus tegen gesproken te worden door andere feiten. Mede daardoor zal hij binnenkort uitleg moeten geven in het kader van een dopingzaak. De situatie van De Weert zit toch wat anders in elkaar, aangezien er bij hem blijkbaar geen aanleiding is gevonden om een zaak te beginnen. In wezen is er hier zelfs geen sprake van een ontkenning, maar van een bevestiging dat hij DNA materiaal heeft afgestaan en patiënt was bij Mertens.
3 maart 2015 16:32
@RV, nee.
Verschil is dat Van Avermaet wèl opgeroepen is, en dus duidelijk wèl verdachte is.
Verschil 2 (en dat lijkt me nog belangrijker voor de geloofwaardigheid) is dat Van Avermaet ver bij Martens vandaan woonde, en De Weert er heel dichtbij.
Om nog meer belangrijke verschillen te kunnen melden zou het van belang zijn te weten waarom De Weert een huisarts bezocht. Maar het dossier van Mertens valt onder het medisch geheim. De speurneuzen zullen daar wel inzicht in hebben gehad.

Dat bewijst natuurlijk niet de onschuld van De Weert; het geeft wel aan dat er blijkbaar geen reden is om hem aan te klagen.
3 maart 2015 16:33
Quote:
Echt grappig, deze ontkenning is precies evenveel waard als die van van Avermaet.


Niet echt lijkt me.
Van Avermaet moet daadwerkelijk op het matje komen met de officiele beschuldiging: ""Bezit en gebruik van verboden middelen of methodes". Terwijl hij zelf aangaf daar voor "massage" naartoe te zijn geweest.
De Weert hoeft niet op het matje te komen en er ligt geen officiele beschuldiging..
Hij reageert alleen op mediaberichten.
3 maart 2015 18:23
okokok, I see the difference…

'Dat bewijst natuurlijk niet de onschuld van De Weert' wilde ik even 1 op 1 stellen. Evengoed als dat het evenmin van Avermaets schuld bewijst overigens.

Free van Avermaet!
3 maart 2015 18:25
Quote:
Free van Avermaet!

Je ziet het verschil dus niet... maar goed, als je überhaupt genoemd wordt in zo'n dopingzaak ben je eigenlijk al de l.l, of je nou iets op je kerfstok hebt of niet.
3 maart 2015 19:18
Het is wel toevallig dat iedere Belgische wielrenner toevallig in de buurt van dhr Mertens woont (of gewoond heeft) ;)
3 maart 2015 22:14
@Verweggistan
België is nou ook niet zo heel erg groot hé. Die man woont kennelijk heel centraal. ;)
3 maart 2015 22:26
Pijnlijke vergissing dus. Als er eerder deze week "hoor en wederhoor" was gepleegd had deze blamage voor De Weert voorkomen kunnen worden. Misschien wat minder snel berichten overnemen maar met één belletje zelf nieuws maken !
3 maart 2015 22:44
sooike +1
3 maart 2015 22:55
Het probleem van het bericht van vanochtend was vooral dat het verkeerd was overgenomen. Het nieuws was dat hij patiënt was bij Mertens en daarom opgeroepen was in het gerechtelijk onderzoek. Dat werd toen al bevestigd door De Weert zelf. Betrokken bij de dopingzaken die de bond nu aan het starten is was hij op basis van dat nieuws niet. Het bericht hier deed dat echter wel vermoeden.
3 maart 2015 23:31
Jammer dat er aan het begin van het jaar meteen weer de doping kast wordt opengetrokken. Iedereen die doping gebruikt mag van mij daarvoor gestraft worden, maar na mijn mening wordt er iets te veel publiciteit aan gegeven.
4 maart 2015 09:52
Hij is nog niet opgeroepen. Maar dat kan dus nog veranderen in de loop van het onderzoek....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.