Kevin Pauwels rekent af met vijftien jaar jongere Pidcock in Zonnebeke

zaterdag 26 januari 2019 om 16:02
Kevin Pauwels rekent af met vijftien jaar jongere Pidcock in Zonnebeke

Foto: Cor Vos

Kevin Pauwels heeft de Kasteelcross in Zonnebeke gewonnen. In afwezigheid van quasi alle toppers rekende de 34-jarige Kempenaar af met de vijftien jaar jongere Brit Tom Pidcock. Diether Sweeck mocht mee op het podium.

Positiewisselingen bij de vleet
Leuk – en internationaal – deelnemersveld vanmiddag in Zonnebeke. In afwezigheid van de absolute toprenners, die zich sparen voor de wereldbekercross van morgen in Hoogerheide, was het uitkijken naar onder andere Lars Boom, Tom Pidcock, Kevin Pauwels, Tim Merlier, Felipe Orts, Marcel Meisen en titelverdediger Wietse Bosmans. Toch was het opvallend genoeg Braam Merlier, die zijn oudere broer vooraf ging, en tekende voor de kopstart.

Maar ook Tim Merlier, nochtans herstellende van een spierblessure na een zware val in Diegem, was goed weg. Samen met de Duitse kampioen Marcel Meisen was hij degene die de openingsronde domineerde. Maar Meisen holde zichzelf voorbij en zag in de tweede ronde de kersverse Britse kampioen Tom Pidcock als een komeet naar voren schieten.

Het was duidelijk de cross van de positiewisselingen, want na Merlier, Meisen en Pidcock, waagden ook Wietse Bosmans – winnaar van de voorbije twee edities – en Diether Sweeck even hun kans aan de kop van de koers. Evenwel zonder succes want halverwege hadden we, met Meisen, Merlier, Sweeck, Pidcock, Bosmans en Kevin Pauwels nog steeds zes leiders.

Pidcock breekt de wedstrijd open
Dat was het sein voor Pidcock om zijn motor voor de tweede keer te laten aanslaan. De Brit jonge had duidelijk zijn tweede adem gevonden en reed zowaar in korte tijd het hele kopgroepje uit elkaar. Aanvankelijk leek enkel Diether Sweeck hem nog te kunnen bedreigen, maar daar dacht oudersdomdeken Kevin Pauwels anders over. Toen de kaars van Sweeck uitging, wilde Pauwels nog steeds richting Pidcock rijden.

Tien seconden werden er vijf, en onder meer dankzij een foutje van Pidcock op de balken, maakte Pauwels vlak voor het ingaan van de slotronde de aansluiting. Gek genoeg nam Pauwels ook meteen vol over, maar die versnelling had Pidcock – die bij de beloften doorgaans maar 50 minuten crosst – aan het eind van de koers niet meer in huis. De slotronde werd een triomftocht voor de Kempenaar.

flag-be Kasteelcross Zonnebeke 2019
Uitslag mannen elite

1. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal)
2. flag-gb Tom Pidcock (TP Racing)
3. flag-be Diether Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
4. flag-be Tim Merlier (Creafin-Tuv Sud)
5. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus)
6. flag-cz Michael Boros (Creafin-Tuv Sud)
7. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea)
8. flag-be Vincent Baestaens (Elite zonder contract)
9. flag-es Felipe Orts (Renault Ginestar-Ridley)
10. flag-be Yannick Peeters (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair