Klassementsrenners wijten etappe waarin ‘niks gebeurde’ aan tegenwind
foto: Cor Vos
vrijdag 12 mei 2023 om 18:07

Klassementsrenners wijten etappe waarin ‘niks gebeurde’ aan tegenwind

De zevende etappe naar Campo Imperatore leek op voorhand een garantie op spektakel, maar achteraf gebeurde er bar weinig en kwamen de klassementsrenners met elkaar over de meet. De klassementsleiders weten na afloop het gebrek aan aanvallen aan de tegenwind.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Er was enorm veel tegenwind”, zei Geraint Thomas bij Eurosport. “Daardoor wilde er niemand rijden. In de wielen ging het gewoon veel makkelijker. Ik wilde zelf wel, maar de condities waren er gewoon niet naar.”

Joao Almeida zei even later min of meer hetzelfde als de Brit: “Het was best makkelijk vandaag. Ik heb alleen moeten sprinten op het einde. Door de tegenwind probeerde helemaal niemand het.” Hugh Carthy voegde daar nog iets aan toe: “Of ik blij ben? Er gebeurde niets vandaag, maar heb geen tijd verloren. De tegenwind was gewoon te sterk. Het is wat het is.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
12 mei 2023 19:00
Wat een saaie etappe zeg .
Zelfs al mag er veel wind staan , je doet toch minstens eens moeite om de concurrentie te testen .
Dit is een aanfluiting van wat modern wielrennen zou moeten zijn .
Vaak zijn we lyrisch, maar als het zo slecht is moeten we dat toch ook durven zeggen .

Om te reageren moet je ingelogd zijn.