Koga-CreditForce gaat verder op continentaal niveau
vrijdag 8 oktober 2010 om 15:50

Koga-CreditForce gaat verder op continentaal niveau

Nederland krijgt er komend jaar weer een vierde continentale ploeg bij. Na het stoppen van KrolStoNE eind 2009 waren Rabobank CT, Van Vliet-EBH-Elshof en Jo Piels de enige Nederlandse continentale formaties, maar in 2011 komt Ubbink-Koga daar bij. Deze ploeg, die zich de afgelopen jaren onder de naam Koga-CreditForce vooral richtte op het baanwielrennen, zag zijn aanvraag voor een continentale licentie gehonoreerd worden door de UCI.

De ploeg zal komend seizoen waarschijnlijk bestaan uit veertien renners, waarvan er acht uit de huidige formatie komen. De bekendsten daarvan zijn voormalig wereldkampioen puntenkoers Peter Schep en de Nederlandse kampioenen op de koppelkoers Michael Vingerling en Nick Stöpler. Mike Terpstra, de jongere broer van Nederlands kampioen op de weg Niki Terpstra, vertrek dan weer, net als zes andere renners.

De naam Ubbink is geen onbekende in het continentale circuit. In 2006 en 2007 was de ploeg namelijk als Ubbink-Syntec namelijk ook al actief op het continentale niveau. Daarvoor heette de formatie van manager Ton Welling AXA, en stond het bekend als de beste continentale formatie uit Nederland. Onder meer Niki Terpstra, Jens Mouris, Piet Rooijakkers en Wim Stroetinga kwamen in het verleden uit voor deze ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.