Kopecky en Bossuyt grijpen naast podium in Hongkong

zaterdag 30 november 2019 om 12:57
Kopecky en Bossuyt grijpen naast podium in Hongkong

foto: Cor Vos

Lotte Kopecky en Shari Bossuyt zijn buiten de medailles geëindigd in de koppelkoers bij de Wereldbeker van Hongkong. Ze hadden lange tijd uitzicht op het podium, maar moesten genoegen nemen met de vijfde plaats.

De eerste helft van de wedstrijd over 120 ronden werd vooral door de Deense vrouwen gedomineerd. Lotte Kopecky en Shari Bossuyt pakten wel elke twee tussensprints steeds hun puntjes mee, maar begonnen zich rond half koers pas echt te roeren. Na de vijfde tussensprint waren ze even in de slag met China, maar alles kwam terug. Even later gingen ze opnieuw in de aanval in een poging om de wedstrijd hard te maken. Ditmaal kregen ze de Duitse en Deense vrouwen mee, maar weer kwam alles samen.

De koers werd daarna enige tijd stilgelegd door een valpartij. De Duitse Lea Lin Teutenberg verloor de controle over haar fiets en nam in haar val Tamara Dronova mee. De Russische buitelde over haar stuur hard tegen de piste en had medische verzorging nodig. Na de onderbreking werd de koers voortgezet, waarbij ook Dronova haar weg kon vervolgen. Kopecky en Bossuyt hadden de focus niet verloren en bleven attent meerijden vooraan. Bij de negende tussensprint pakten de Belgische vrouwen voor de eerste keer het volle pond.

Kopecky bleef de Deense vrouwen voor, waardoor België oprukte in de tussenstand. Een tussensprint later waren er opnieuw drie punten en zo stonden de Belgische vrouwen ineens in de top drie. De strijd om het podium werd hard gemaakt door ook Italië en Nieuw-Zeeland. En als vierde begonnen Kopecky en Bossuyt aan de laatste fase van de wedstrijd. Bossuyt probeerde in de slotronde met Denemarken mee van voren te blijven, maar werden overvleugeld. Uiteindelijk restte voor België plek vijf.

Denemarken streek de winst op, nadat ze de hele wedstrijd onder controle hadden. Nieuw-Zeeland veroverde de zilveren medaille, Italië pakte brons.

Wereldbeker Hongkong 2019
Koppelkoers – vrouwen
1. flag-dk Denemarken
2. flag-nz Nieuw-Zeeland
3. flag-it Italië

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.