Kruijswijk stelt vijfde plek in Tour veilig: “Hier doe je het voor”
foto: Sirotti
zaterdag 28 juli 2018 om 17:50

Kruijswijk stelt vijfde plek in Tour veilig: “Hier doe je het voor”

Steven Kruijswijk behield zijn vijfde plaats in het algemeen klassement door een dijk van een tijdrit te rijden en zo zijn concurrenten van zich af te schudden. Met zijn zestiende eindtijd hield hij Romain Bardet en Mikel Landa ruim van zich af. “Hier doe ik het voor”, vertelt de Nederlander na afloop.

“Een vijfde plaats in de Tour de France was een realistische doelstelling. Ik wist dat ik dit kon doen en dan doe ik het ook gewoon. Deze vijfde plaats was niet de bevestiging waar ik naar zocht, maar is wel welkom. Sinds de Giro van 2016 liep het niet meer zoals het zou moeten en ik ben blij dat ik het heb laten zien.”, zegt Kruijswijk dolgelukkig. “Als je kijkt hoe we het hier doen, dan staan we gewoon ons mannetje; dat maakt mij trots op de ploeg.”

Ploeggenoot Primož Roglič viel in de tijdrit van het podium af. Volgens Kruijswijk doet dat niks af aan de feestvreugde die er in de ploeg heerst. “Ach, dat kan gebeuren. Dit is de eerste Tour waar hij zich op voorbereidt en dan wordt hij vierde. We gaan nog veel meer van hem horen”, eindigt Kruijswijk met een grijns.

RIDE Magazine
49 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2018 17:53
De enige die gebaat zou zijn bij een nog zwaarder koersverloop. Ik vind het ook een mooie renner. 5e in dit deelnemersveld is boven verwachting.
28 juli 2018 17:54
Hele mooie tour voor Steven. Hopelijk gaat hij volgend jaar weer de Giro rijden. Daar kan hij zeker nog een keer podium rijden. In de tour met de overmacht van Sky gaat dat niet lukken.
28 juli 2018 17:55
Alpe d’Huez zege kwam je toe. Koershoogtepunt van deze Tour.
28 juli 2018 17:55
Top tour gereden van Lotto Jumbo.

De Tour vooral wat extra kleur gegeven met pogingen en de Sky trein te verstoren.
28 juli 2018 17:57
Mooie Tour Stevie. Nu gaan voor die ene grote overwinning. Te beginnen met een rit in La Vuelta!
28 juli 2018 17:58
Smaakmaker van deze Tour met zijn aanhoudende aanvalslust. Grote klasbak, die een ritzege had verdiend. Met een vijfde plek staat hij op een plaats die hem past, maar toch serieus meer is dan wat de objectieve wielervolger vooraf zou hebben vermoed. En please, nu ff geen Vuelta. Volle bak focus op de Giro van volgend jaar.
28 juli 2018 17:58
Fijn dat deze sympathieke Brabander het weer laat zien. Zit bijna weer op het niveau van mei 2016. Heeft gedaan wat ie kon, een etappeoverwinning was 'm gegund. Hoop dat ie de Vuelta nog gaat rijden. Iemand bekend?
28 juli 2018 17:59
Heel gaaf hoeveel mensen hebben hier op wieler flits wel niet geroepen dat top 5 veels te hoog gegrepen was. En nu 5e GC renner van de wereld want de hele wereldtop was present. Heel knap. Tom natuurlijk nog wat knapper.
28 juli 2018 17:59
De ploeg met het op een na laagste budget van de WT is ook de op een na best presterende ploeg in deze Tour met twee klassementsrenners in de top 5 en drie etappe overwinningen. Ongelofelijk knap wat LottoNL dit hele jaar al presteert.
28 juli 2018 17:59
Laat wederom zien steeds beter te worden. Zou mooi zijn als hij een keer een mooie zege kan boeken.
28 juli 2018 17:59
Leuk, en wil het zeker niet bagatelliseren, maar moest net opzoeken wie er vorig jaar vijfde was. Dat was Aru en dat was ik dus al vergeten, en die reed een nog indrukwekkendere ronde dan Kruijswijk natuurlijk.

Nu komt dit zuurder over dan ik bedoel, maar vijfde telt eigenlijk niet echt.
28 juli 2018 18:03
@JosebaBeloki
Het is duidelijk dat je het wel wil bagataliseren want elke volger van het wielrennen weet dat een vijfde plaats in de Tour natuurlijk wel telt, en niet zo’n klein beetje ook.
28 juli 2018 18:04
@Bobby Solo
Hij is nu beter dan in die giro volgens de gegevens vanuit de ploeg.

@xinstc
Waarom geen Vuelta?



Wat ben ik blij voor deze man en voor zijn ploeg. Echt een geweldige tour gereden
28 juli 2018 18:12
Kruijswijk heeft een geweldige TdF gereden en met zijn vijfde plek mag hij zeker tevreden zijn. Die vlucht in de rit Alpe d'Huez zal mij ook nog lang bijblijven.
28 juli 2018 18:13
Heel LJ heeft een geweldige Tour gereden en boven dien heeft Gesink gisteren aangetoond dat Sky te kraken is door snoeihard op kop te rijden. Renners van Sky zaten om hun moeder te roepen! Ze moesten boven hun uitgerekende maximum rijden en dat was te zien! Daardoor kraakten ze ook Froome, die het geluk had dat er ene Bernal meedeed! Maar dat is de manier om van de Skytrein af te komen! Op kop en boven hun wattage gaan trappen!!
28 juli 2018 18:19
@ Beloki
Vijfde worden in een ronde waarin bijna het hele pak grote klassementsrenners aan de start stond is inderdaad vrij matig. Eigenlijk heel slecht. Waardeloos die Kruijswijk. Meteen dumpen bij Roompot.
28 juli 2018 18:26
van de opgegeven budgetten geloof ik niks .
ltj is niet voorlaatste en sky heeft meer te verteren dan 35 miljoen. Van 35 miljoen kun je geen renners van deze kwaliteit betalen en onderhouden denk aan al die specialisten, dokters,trainers, materiaal, bussen, auto's,reiskilometers,en wat ik nog niet benoemd heb maar andere kunnen aanvullen.
voor mij is helder dat de budgetten van de ploegen hoger zijn dan officieel wordt gemeld.
28 juli 2018 18:28
Kan wel een goede tour zijn van LottoJumbo, maar met zulke renners moeten ze m.i. er meer kunnen halen en de strijd eerder aangaan dan is er nog meer te halen. Maar waarschijnlijk de eerste week veel voor Dylan moeten werken.
28 juli 2018 18:29
@walkowiak
Welke ploegen hebben dan een lager budget dan LottoNL (11/12 miljoen)?
28 juli 2018 18:30
Niet verwacht van Kruijswijk, en vooral de manier waarop - de aanval tijden AdH etappe is een NL klassiekertje. Grote klasse!
28 juli 2018 18:30
Fantastische prestatie van Kruijswijk, voor mij één van de smaakmakers van deze tour. Ik heb altijd gehoopt dat hij zich na de giro 2016 opnieuw kon herpakken. Hoop dat we hem nog weer sterker terugzien in de volgende grote ronde waar hij zich op richt! Intens genoten ook van zijn vlucht in de Alpe etappe, prachtig! Go Stevie :D
28 juli 2018 18:30
Kruijswijk heeft er wel het maximale uit gehaald. Top 5 was het doel en hij haalt het ook gewoon. Dalen is wel een zwak punt. Bleek gisteren ook weer. Rit naar Alp d'Huez was een leuke stunt.
28 juli 2018 18:35
@walkowiak - 28 juli 2018 om 18:26: Ik denk ook dat Sky extra budget heeft buiten wat er bekend is. Zeker dat "prepareren" zal ergens anders gefinancierd worden, wellicht via universiteiten.

Wat TLJ betreft: die richten zich al een aantal jaren op de grote rondes, met name die in Frankrijk, en doen dat zonder hele grote transfers en wellicht zonder idiote salarissen. Ik denk dat hun ploeg beter gebalanceerd is dan die van Sunweb.
28 juli 2018 18:39
Heel knap, werd nergens genoemd in favorietenlijstjes terwijl hij toch op een haar na de Giro won. Ook Groenewegen werd vooraf zwaar onderschat. Een lange neus van TLJ dus naar de 'experts'.

Ik gun Kruijswijk wel eens die grote zege die hem zo toekomt. Op de Alpe d'Huez verdiende hij te winnen, de Giro natuurlijk ook, in de klimtijdrit van die Giro werd hij verslagen door een Russische nobody... eens moet het toch goed vallen voor hem.
28 juli 2018 18:47
Jammer dat het zeer onwaarschijnlijk is dat hij ooit nog een grote ronde gaat winnen gezien de opkomende concurrentie (Dumoulin, Roglic, Bernal). Heeft een geweldig uithoudingsvermogen maar nul demarrage en in de tijdrit verliest hij ook echt teveel, een uitzonderlijke klimtijdrit in topvorm daargelaten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.