Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren gaat niet door

vrijdag 22 januari 2021 om 09:28
Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren gaat niet door

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Er komt dit jaar geen Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren, zo heeft de organisatie van de voorjaarswedstrijd laten weten. De wedstrijd zou aanvankelijk plaatsvinden op zondag 28 februari, maar door de verlenging van de coronamaatregelen is men genoodzaakt om de koers te annuleren.

“Met het oog op eventuele versoepelingen waren wij klaar om een coronaproof editie van onze juniorenwedstrijd te organiseren”, zegt Joost Brys namens het organisatiecomité. Door een verlenging van de huidige coronamaatregelen tot 1 maart blijkt dit echter niet mogelijk.

Brys: “Die versoepelingen kwamen er niet en dus moeten we met spijt in het hart aanvaarden dat het niet mogelijk is een internationale wielerwedstrijd voor junioren plaats te laten vinden.” De profkoers van Kuurne-Brussel-Kuurne gaat wel gewoon door.

Vorig jaar ging de zege in de junioreneditie naar toptalent Cian Uijtdebroeks, die inmiddels een contract heeft getekend bij het grote BORA-hansgrohe en vanaf 2022 zal uitkomen voor de Duitse WorldTour-formatie. Ook Remco Evenepoel (2018) staat op de erelijst. 

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.