Kwiatkowski: “De tegenwind bracht me nergens”
foto: LaPresse / Fabio Ferrari
zaterdag 17 maart 2018 om 19:01

Kwiatkowski: “De tegenwind bracht me nergens”

Het is maar aan weinigen gegeven om hun overwinning in Milaan-San Remo te prolongeren. Zo ook niet aan de winnaar van vorig jaar, Michal Kwiatkowski. Op een elfde plaats in de uitslag ziet de Pool zich terug: “Ik probeerde tot twee keer toe aan te vallen, maar de tegenwind bracht me nergens en de sprinters zaten steeds in mijn wiel,” vertelt de oud-wereldkampioen op de weg op zijn Twitteraccount.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Desalniettemin is de winnaar van de Tirreno-Adriatico tevreden over zijn wedstrijd: “Ik voelde me goed en ik miste op een haar na de juiste aanval van Nibali.” De volgende wedstrijd van Kwiatkowski zal opnieuw een monument zijn. Over twee weken staat de renner van Sky aan de start in de Ronde van Vlaanderen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
17 maart 2018 19:20
Ronde van Vlaanderen al over 2 weken! Mooi!
17 maart 2018 20:02
Als je deze reactie leest maakt dat de overwinning van Nibali enkel maar mooier. Met sterke tegenwind het toch nipt halen voor het peloton.
17 maart 2018 21:17
Ik vind de uitleg van de toppers best wel zwak. Dumoulin:"ik aarzelde toen Nibali aanviel" is die dan niet gevaarlijk? Kwiatkowski:"de tegenwind bracht me nergens" ja dat valt niet mee zonder sky-trein, Landa of Sagan.
Gilbert:"ik zat de hele dag te ver" je wist van tevoren dat je er eigelijk alleen voor stond. Ik heb Greipel alleen zijn plan zien trekken.
Van Avermaet verwacht ik hier eig niet. Wordt er in de afdaling afgereden. Wordt alleen terug gegrepen en wordt in de sprint geklopt door Matthews en Sagan. Zo denkt hij er zelf ook over trouwens.
18 maart 2018 00:47
helemaal eens samlanbeej, best wel zwak. ze waren gewoon niet goed genoeg. Des te knapper de zege van Nibali, hoewel het wellicht gemakkelijk lijkt als niemand iets doet op de poggio...
18 maart 2018 08:45
Ergerlijk ook hoe "sleper" Matthews continue defensief koerst in voornamelijk het wiel van Sagan.
18 maart 2018 09:47
Dit zijn van die momenten in de wielergeschiedenis dat je weinig te klagen hebt, maar vooral te bewonderen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.