La Méditerranéenne van vijf naar twee dagen
Sfeerbeeld uit de koers van 2016 - foto: Sirotti
donderdag 29 december 2016 om 14:01

La Méditerranéenne van vijf naar twee dagen

La Méditerranéenne, de opvolger van de Ronde van de Middellandse Zee, kent in 2017 maar twee koersdagen. Dat terwijl er vijf etappes waren ingepland op de wielerkalender. Een tekort aan politiemensen ligt daaraan ten grondslag.

Rit in lijn en klimtijdrit
Organisatoren Jean-Luc Wrobel en André Martres leggen uit dat er niets anders op zat. “Een gebrek aan personeel bij het la Garde Républicaine in die tijd is de oorzaak van het annuleren van twee ritten, na een negatief advies van de bestuurders”, zeggen zij tegenover DirectVelo. Vorig jaar startte de koers in Spanje, om via Frankrijk naar de slotrit in Italië te trekken. Dit jaar blijft de koers op Frans grondgebied.

Zaterdag 11 februari staat er een rit in lijn op het programma van Rians naar Roquebrune-sur-Argens, over een afstand van 163 kilometer. De klimtijdrit behelst een afstand van 17,9 kilometer in en rond Saint Rémy de Provence. Daarin is de klim Baux de Provence opgenomen. De organisatie zoekt naar een opvolger van Andriy Grivko.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
29 december 2016 14:34
Leek net een veelzijdigere koers te zijn geworden met voor iedereen wat wils en in 3 landen. Nou ja, misschien volgend jaar ... ?!
29 december 2016 16:24
Quote:
La Méditerranéennen

-n

Quote:
het la Garde Républicaine

?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.