Lance Armstrong weet het zeker: “Tom Dumoulin wint ooit de Tour”
foto: Sirotti
dinsdag 31 juli 2018 om 14:29

Lance Armstrong weet het zeker: “Tom Dumoulin wint ooit de Tour”

Tom Dumoulin moest na drie weken Tour alleen Geraint Thomas laten voorgaan op het eindpodium in Parijs. Lance Armstrong is er echter van overtuigd dat de Sunweb-kopman in de toekomst op het hoogste treetje zal staan. “Dumoulin wint ooit de Tour. Ik weet niet of het volgend jaar is, maar hij zal winnen”, zo is zijn rotsvaste overtuiging in zijn dagelijkse podcast The Move.

“Hij is de jongste van alle Tourfavorieten”, zo begint Armstrong zijn lofzang. “Hij is heel compleet, en is bovendien heel erg slim. Hij weet zijn krachten goed te doseren en blaast zichzelf nooit op. Daarom zal hij ooit de Tour winnen.”

Een mogelijk struikelblok is de sterkte van zijn team, dat op dit moment niet kan concurreren met Sky, de ploeg van Dumoulin’s voornaamste rivalen Thomas en Chris Froome. “Hij heeft iemand nodig die hem kan bijstaan in de finale. Dat probleem is echter gemakkelijk op te lossen”, aldus Armstrong.

“Kijk naar LottoNL-Jumbo, niemand had verwacht dat zij met twee mannen zo hoog zouden staan. Steven Kruijswijk zou bijvoorbeeld een geweldige aankoop zijn voor Sunweb”, zo sluit Armstrong af, niet wetende dat de Brabander nog een contract heeft bij LottoNL-Jumbo tot en met 2021.

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
31 juli 2018 17:32
Roglic was deze Tour al een serieuze concurrent voor Tom en volgend jaar zeker. MMW! Sunweb zal echt met een masterplan moeten komen.
31 juli 2018 19:02
Een zware Giro in de benen, teveel boni’s naar de concurrent, pech in finale& tijdstraf, weinig tijdrit km’s en een ploeg die wel wat sterker kan. Als daarin wat kan veranderen en TD blijft die intelligente, nuchtere, gedreven en getalenteerde atleeet...nou dan zie ik het ook wel gebeuren.
31 juli 2018 19:07
Bernal, Soler en Lopez komen eraan, maar hebben geen toptijdrit. Bardet, Pinot, Quintana en Nibali gaan het niet meer doen. Tom is Roglic mentaal de baas. Het tijdperk Tom is aangebroken.
31 juli 2018 19:41
Popovych ook toch?
31 juli 2018 19:48
@JD Ik hoop ook heel erg dat Tom het gaat doen de komende jaren. Maar dat is geen zekerheidje. En, hoe kom je aan de ‘wijsheid’ dat Tom Roglic mentaal de baas is trouwens? Je kent ze allebei goed?
31 juli 2018 19:52
Klopt Verweggistan. Ik was wat jong toen, dus ik kan het mis hebben maar volgens mij gingen popovych, Vinokourov, Brajkovic, Kloden & Horner allemaal de tour winnen volgens Lance.
31 juli 2018 20:40
Dit jaar komt Thomas uit de hoge hoed, vorig jaar bijna Uran.... Dumoulin maakt een meer dan reële kans de Tour ooit te winnen. Onze Joop had ook wat jaartjes nodig.
31 juli 2018 21:09
Konrad en of buchmann zouden goede versterkingen zijn voor de grote ronden, maar ook de andere wedstrijden moeten niet worden vergeten. Met alleen bling bling is het wat karig voor de klassiekers
31 juli 2018 22:38
@Jean
Voor een Spanjaard vind ik Soler een goede tijdrijder. Die verliest als kopman geen minuten op de top.
31 juli 2018 23:02
Of Tom gaat gewoon voor Sky, Bora, Jumbo of Mitchelton Scott rijden en alle goede klimmers van het team in kwestie in de Tour inzetten.
1 augustus 2018 00:10
@Veloburto,
Ja, een team met Froome, Thomas, Dumoulin, Bernal op plaatsen 1 t/m 4 in het AK.
1 augustus 2018 04:56
Ook bij de redactie van wielerflits blijven ze maar aandacht geven aan een psychopaat die van de week zonder enige gene Contador nog als wanker betitelde.
En dan zijn er horden mensen die deze totaal niet schuldbewuste narcist willen vergeven omdat hij ‘bekend’ heeft. Stop met deze man aandacht te geven, behalve als het enige nieuwswaarde heeft.
Lance vindt dit en dat, het zal wel. Lance moet van de rechter, Lance blijkt bij Us Postal, Lance bekent dit en dat, prima laat maar komen.
1 augustus 2018 11:02
@kielabokki, heb je zijn podcast geluisterd? Was zeker de moeite waard hoor. Je hoeft hem niet te vergeven om toch naar zijn mening te luisteren.
Ik vind het persoonlijk wel interessant wat de mening van hem is(en Hincapie die regelmatig aanschoof). Hij heeft in tegenstelling tot iedereen hier wel jaren in het profpeleton gereden.
1 augustus 2018 11:39
Ja wel eens geluisterd, best vermakelijk.

Ik blijf maar heen en weer getrokken worden door WF tussen een wielersite door liefhebbers en een kwaliteitsmedium (leidend in NL). Zo lang er een overkill aan nieuwsberichten is, te vaak van andere media.. en dan nu zelfs al podcasts die aangehaald worden om weinig nieuwswaardige feiten.. dan ben je je doel voorbij aan het streven. Ook als het wel gelezen wordt. Hee, maar wie ben ik.
1 augustus 2018 11:55
Op die manier bedoelde je.

Het heeft inderdaad zo nu en dan een wat hoog nu.nl gehalte: het klakkeloos overnemen van content van anderen. Kan me voorstellen dat het voor de redactie ook een lastige afweging is. Aan de ene kant het F5-end publiek bedienen die zuchten naar ieder nieuwtje (ook zonder noemenswaardige nieuwswaarde) als een junk op zoek naar de volgende hit, en aan de andere kant de lezer die liever originele kwalitatieve content wil en genoegen neemt met minder berichten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.