Laporte wint slotetappe Tour La provence, Geniez eindwinnaar
foto: Sirotti (archief)
zondag 11 februari 2018 om 16:04

Laporte wint slotetappe Tour La provence, Geniez eindwinnaar

In Marseille heeft Christophe Laporte de laatste etappe van de Tour La Provence gewonnen. Hij klopte in een sprint van een uitgedund peloton Pierre Barbier en Jonas Van Genechten. Alexandre Geniez gaat met de eindoverwinning aan de haal.

De start van de eerste etappe van de Tour La Provence werd gekenmerkt door een hoop aanvalspogingen. Kévin Ledanois (Fortuneo-Samsic) wist als eerste los te geraken van het peloton. Vier renners wisten zich bij hem aan te sluiten. Nikolay Mihaylov (Delko Marseille Provence KTM), Diego Pablo Sevilla (Polartec-Kometa), Joshua Huppertz (Lotto-Kern Haus) en Fernando Barcelo (Euskadi-Murias) vormden zo samen met Ledanois de vlucht van de dag.

Bergtrui
De kopgroep had al snel een voorsprong van drie minuten te pakken. De eerste beklimming van de dag wist Sevilla als eerste boven te komen. Hij was Mihaylo en Barcelo te snel af. Hij wist tevens beide tussensprints te winnen. De eerste keer wist Mihaylov naar de tweede plek te sprinten voor Huppertz. Bij de tweede tussensprint verdeelden zij de overige ereplaatsen andersom. Ondertussen was de voorsprong van de zeven vluchters opgelopen tot ruim vijf minuten.

Ook op de top van de laatste beklimming van de dag was Sevilla de snelste voor Mihaylov en Barcelo. Hij sprokkelde zo genoeg punten bijeen om de bergtrui te winnen. Op de top van de klim hadden de vluchters nog een voorsprong van drie minuten. In de afdaling kon Mihaylov het hoge tempo niet bijhouden. Ook Sevilla en Huppertz moesten de kopgroep laten gaan. Uiteindelijk zouden ook de andere vluchters een voor een bijgehaald worden.

Late vluchtpoging
Met nog twaalf kilometer te gaan lanceerde Juan Camacho (Polartec-Kometa) een aanval. Hij wist een maximale voorsprong van vijftien seconden bijeen te rijden, maar dat bleek niet genoeg om het aanstormende peloton voor te blijven. In de sprint van een uitgedund groepje die volgde was Laporte (Cofidis) vervolgens de sterkte. De eindoverwinning van Alexandre Geniez kwam de gehele dag geen moment in gevaar.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
11 februari 2018 16:34
Geniez en Laporte de mannen van het franse voorjaar voorlopig.
11 februari 2018 16:35
Laporte is lekker bezig!
11 februari 2018 16:41
Sarreau en Gallopin deden het ook niet slecht.
11 februari 2018 16:48
Dat opleidingsploegje van Contador laat zich ook goed zien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.