Lars Boom: “Hoop de leiding tot en met zondag vast te houden”
woensdag 13 augustus 2014 om 19:11

Lars Boom: “Hoop de leiding tot en met zondag vast te houden”

Lars Boom is de nieuwe leider in de Eneco Tour. Zijn negende plaats in de tijdrit was voldoende om de leiderstrui van Zdenek Stybar over te nemen. “Ik had de trui het liefst gisteren al gepakt”, zegt Boom op de ploegsite. “Maar ik ben heel blij dat ik nu alsnog leider ben. Gisteren was sowieso al een mooie dag.”

De Belkin-renner was in Breda negentien seconden langzamer dan dagwinnaar Tom Dumoulin. “Tom is wereldtop. Natuurlijk had ik sneller gewild, maar ik word negende en mijn tijd is goed genoeg. Het parcours was kort en goed met enkele mooie bochten”, stelt Boom. Dumoulin heeft nu vier seconden achterstand in het klassement. “We gaan zien of dat genoeg is. Ik ben goed uit de Tour gekomen en werk met een goed gevoel naar het zware weekend toe.”

“Ik hoop de leiding tot en met zondag vast te houden, maar voor mij persoonlijk is het niet erg als Bauke of Sep de trui onderweg overneemt. Ik verwacht dat de wedstrijd beslist gaat worden in een man-tegen-mangevecht. Dat is ook het mooiste”, besluit Boom.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.