Laurens De Plus: “Voor eigen rekening in Waalse klassiekers”
zaterdag 22 december 2018 om 13:56

Laurens De Plus: “Voor eigen rekening in Waalse klassiekers”

Kopman Primoz Roglic rekent op twee Belgen in de Ronde van Italië: Floris De Tier én Laurens De Plus. Die laatste komt over van Quick-Step Floors en zal zich in de Giro met plezier opofferen voor de Sloveen. In de Waalse klassiekers mag De Plus wel voor eigen rekening rijden.

Dat hij onder de indruk is van de beroepsernst en professionele benadering van de dingen bij Jumbo-Visma, vertelde De Plus tijdens de ploegvoorstelling aan Het Laatste Nieuws. “Met nóg meer oog voor details dan bij Quick-Step Floors, nodig om hun doelen te verwezenlijken. Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb. Nodig voor mezelf, vond ik. Geen kwaad over mijn vorig team, maar misschien teerden ze daar net iets te veel op talent. Hier dringt het besef nog iets meer door dat ik keihard aan de slag moet.”

Drie weken Tenerife
De Plus zal een belangrijke rol spelen in de missie van het team om met Primoz Roglic de Giro te winnen. “Met zijn explosiviteit en tijdrijderscapaciteiten is hij in staat een grote ronde te winnen. Daar offer ik me met plezier voor op.” De Plus trekt in februari drie weken op hoogtestage naar Tenerife, samen met Roglic, Kruijswijk en Tolhoek. Zijn eerste wedstrijd wordt de UAE Tour, gevolgd door de Tirreno Adriatico.

“Na een nieuwe hoogtestage kom ik in actie in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Daar mag ik wel voor eigen rekening rijden. Ook in het tweede deel van het seizoen zal ik mijn kansen krijgen. Leuk trouwens dat ik nu al mijn programma voor het hele jaar ken. Bedoeling is me op termijn verder te ontwikkelen als ronderenner.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.