Laurens Sweeck: “Toon Aerts wordt grootste concurrent in Sint-Niklaas”
Nico Dick
zaterdag 20 februari 2021 om 10:00

Laurens Sweeck: “Toon Aerts wordt grootste concurrent in Sint-Niklaas”

Interview Zaterdag staat met de Ethias Waaslandcross de laatste Golazo-veldrit van het seizoen op de agenda. In Eeklo kon Laurens Sweeck zijn kansen niet verdedigen na pech, maar de voormalige Belgische kampioen is erop gebrand om in Sint-Niklaas een en ander recht te zetten.


Met overtuigende zeges in Middelkerke en Lille leek Laurens Sweeck op weg om de man van de laatste seizoensweken te worden. Ook vorige zaterdag in Eeklo stond de Pauwels Sauzen-Bingoalrenner met stip genoteerd bij de bookmakers. Pech besliste er anders over. “Ik kwam in de beginfase ten val en werd teruggeslagen”, doet Sweeck zijn verhaal. “Zo was ik snel kansloos voor de overwinning. Toch wilde ik de wedstrijd nog uitrijden, maar door een zeurende pijn aan de bil besloot ik geen risico’s te nemen en stapte af.”

24 uur later, tijdens de Brussels Universities Cyclocross, kampte Sweeck nog met de naweeën van de val. “Na een goede start bleef ik nog in de beginfase haken aan een omheining en verloor zo een aantal plaatsen. Maar ik moet toegeven dat ik daarna niet meer opschoof. Het parcours lag er verraderlijk glad bij en onbewust heb ik voor veiligheid gekozen. Een gebrek aan vertrouwen na die val van zaterdag, denk ik. De pijn in het bovenbeen was ook nog niet verdwenen.”

Tevreden over seizoen
Vijf dagen later voelt Sweeck zich opnieuw beter. “Wat stram nog, dat wel. Maar de pijn is minder uitgesproken. Ja, ik denk wel dat je mij zaterdag in Sint-Niklaas opnieuw bij de favorieten mag rekenen. Quinten Hermans rijdt alleen nog Oostmalle, zondag. Toon Aerts, die na zijn dipje een week na het WK opnieuw op dreef is, lijkt mijn belangrijkste rivaal. Maar het parcours in De Ster is mij gunstig gezind. Door het droge weer verwacht ik dat het zand er los bij ligt. Dat speelt in mijn kaart.”

Dus gaat de Antwerpenaar op zoek naar een vijfde seizoenszege. “Ik ben op zich niet ontevreden van mijn winter”, blik hij nu al even terug. “Het kan altijd beter, maar voor wie niet? Jammer van die mindere periode in december, anders kon ik echt spreken van een geslaagd seizoen. De reden van die mindere vormcurve? Als ik dat wist … Misschien heb ik wel mijn traditionele stage op Mallorca gemist. Daar kom ik toch altijd weer tot rust en vind ik de kwaliteit in de trainingen terug. Door corona kon dat deze winter niet. Anderzijds wil ik dat ook niet als excuus inroepen, want dat gold in die periode voor iedereen. En met tien podiumplekken waaronder vier overwinningen, wil ik ook niet te veel klagen.”

Lees hier de uitgebreide voorbeschouwing op de Ethias Waaslandcross

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.