Lefevere hard voor Etixx-Quick-Step na nieuwe ontgoocheling
foto: WielerFlits
woensdag 30 maart 2016 om 11:49

Lefevere hard voor Etixx-Quick-Step na nieuwe ontgoocheling

Patrick Lefevere heeft in Het Nieuwsblad hard uitgehaald naar zijn eigen ploeg Etixx-Quick-Step. De Belgische teammanager stelt vast dat zijn ploeg in de eerste etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde opnieuw gefaald heeft. “Die eindwinst kunnen we vergeten”, zucht Lefevere.

Opnieuw verrast
“Met Marcel Kittel in Oostduinkerke (ochtendrit van donderdag, red.) en Tony Martin voor de tijdrit kunnen we wel nog iets doen”, gaat hij verder. “Niet dat de Driedaagse bovenaan mijn wishlist staat, maar de renners hebben alle redenen om ontgoocheld te zijn. Ze hadden zelfs een tekeningetje gekregen. Daar stond de tactiek op: waar, wat, hoe en wanneer. Toch laten ze zich verrassen. Zestien kilometer neutralisatie, meteen zijwind en vijftig man weg. We hadden er twee mee: Martin en Kittel. En die maakten fouten. Oké, onze Duitsers hebben misschien minder terreinkennis, maar dat is geen excuus”, is de flamboyante Belg kritisch over zijn eigen ploeg.

Martin: “Ik maakte een blunder”
De renners zelf konden ook niet leven met het resultaat. “Dit keer had het niets met een gebrek aan power te maken, maar gewoon met tactische fouten. Ik heb gepokerd toen Alexander Kristoff, Lieuwe Westra en de mannen van BMC wegreden. Dat was een blunder”, erkent de Duitser. Hij maakt samen met Iljo Keisse ook deel uit van de selectie voor de Ronde van Vlaanderen aankomende zondag. Of Guillaume Van Keirsbulck daarbij is, is nog maar zeer de vraag. De Belg zelf stelt dat het lang geleden is dat hij zo veel pijn aan zijn rug had en wilde zelfs opgeven op Tenbosse. Lefevere gaf hem echter ook een veeg uit de pan. “Het is tijd dat Guillaume voor de spiegel gaat staan. Hij heeft de laatste tijd van alles last. Ik ben totaal niet tevreden over hem. Ik hoop dat hij dat ook niet van zichzelf is.”

Etixx-Quick-Step meest succesvolle WorldTour-team in 2016
De ophef rondom Etixx-Quick-Step is nochtans opvallend. De Belgische equipe won dit jaar al negentien keer, verreweg het meest van alle WorldTour-ploegen. In de grotere kasseienklassiekers haalde echter nog geen enkele renner van de blauwhemden het podium. Niki Terpstra wist wel Le Samyn te winnen, al begeeft de koers zich voornamelijk op Waals grondgebied. En juist datgene telt niet in Vlaanderen, waar men van de ploeg-Lefevere altijd resultaten verwacht in de Vlaamse Ardennen. De volgende, laatste en meest belangrijke afspraak is zondag in Oudenaarde, waar de finish van de honderdste editie van Vlaanderens Mooiste ligt.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
30 maart 2016 11:54
Normaal heb ik het niet op Lefevere, vooral omdat hij op iedereen loopt af te geven. Het siert hem wel dat hij ook zijn eigen renners niet spaart.
30 maart 2016 11:58
Dit is vast goed voor het zelfvertrouwen van de jongens van Etixx. Ik begin er eigenlijk wel aan gewend te raken: in wedstrijden met bergen rijdt er een zwarte Sky-trein voorop, omdat ze de rest van peloton naar de vernieling willen rijden voor hun kopman en voor de rest dit voorjaar zien we een blauwe Etixx-trein, omdat ze weer de slag hebben gemist. Lekker overzichtelijk.
30 maart 2016 11:58
Want iedereen weet dat negatieve motivatie de beste motivatie is.....

Oh nee wacht.
30 maart 2016 12:02
een geblesseerde renner afbranden -_-

ga lekker, samen met de klagende kempenaar, met pensioen joh...
30 maart 2016 12:06
Tja ziet er toch uit dat Panda,Alaflip en mss Vakoc het in de Ardennen dan maar moeten doen
30 maart 2016 12:10
Hij hoofd in ieder geval geen brief te sturen naar z'n renners..
30 maart 2016 12:17
Woehoe ik kan niet wachten op de nieuwe aflevering van 'de Patrick Show'
30 maart 2016 12:19
Wanneer je ervoor kiest om bij hem te koersen weet je dat je deze sh*t krijgt op momenten dat succes op eigen bodem uitblijft. Onderhand mag hij wel in eigen boezem gaan kijken want ze hebben genoeg renners die hard genoeg fietsen om de overwinning te pakken maar het blijft maar steeds uit, dat heeft ook met tactische keuzes vanuit de leiding te maken.
30 maart 2016 12:34
Hij wil ze op scherp zetten. Maar in dit soort feedback geven is lefevre niet goed,tenzij hij voorafgaand aan het interview dit al aan de renners had mede gedeeld.
Het beleid is duidelijk : winnen!
Je kunt twee dingen doen als renner, klagen als een malle of je benen laten spreken.
Dat wil lefevre allebei realiseren.
In het bedrijfsleven gaat het niet anders, presteer je onder maats wordt je op het matje geroepen. En de tweede keer is het exit.
Just business zal lefevre zeggen.
30 maart 2016 12:48
Tja, ik vind het ook geen overtuigende ploeg die hier start. Geen enkele man die je in de finale van de klassiekers verwacht. Ik weet ook niet of iedereen opsparen voor de Ronde de juiste beslissing is, je kunt altijd afstappen vandaag of morgen om je wat te sparen.
30 maart 2016 13:09
Uiteraard geen woord over zijn eigen functioneren!
30 maart 2016 13:11
Management van de oude stempel, zeg maar tijdperk Post. Flink gedateerd maar ja, hij is er wel vaak succesvol mee.
30 maart 2016 13:20
Jammer dat hij Tom niet afbrand. Die maakt zijn salaris ook nog niet waar.
Als volger lees ik overigens liever dit dan, we hebben ons best gedaan, meer zat er niet in.
30 maart 2016 13:34
hij moet terpstra absolute kopman maken voor de ronde, mijn insiends is hij de best van zijn ploeg op dit moment.
30 maart 2016 14:01
Tom Boonen zal hij niet afbranden, want die moeten zich samen beschermen
i.z. Belastingontduiking etc.
30 maart 2016 14:04
@ Doomsday: Inderdaad, ik mag dit ook wel graag lezen en er is geen woord aan gelogen.
30 maart 2016 14:10
Etixx lijkt mij ook spul waar je vierkant van gaat draaien, ze leveren zelf het bewijs.
30 maart 2016 14:11
De gouden standaard in sportvoeding en -supplementen. Ontdek de Etixx cirkel en vind gratis voedingsadvies voor betere prestaties! 100% dopingvrij

juist, geen doping meer en ze draaien vierkant, ondanks dat het 1 cirkel is.
30 maart 2016 14:13
Ik kan dit wel waarderen, beter dan dat sterk in de breedte gelul...
30 maart 2016 14:17
vandaag zit hij in een kopgroepje martin
30 maart 2016 15:05
Wat een jankerd, al iets van 20 overwinningen!
30 maart 2016 15:45
Misschien moet Lefevere jonge hardrijder aannemen, die kunnen dan Nikki Terpstra in een goede positie brengen, zonder dat hij zelf zijn longen uit zijn lijf moet fietsen
30 maart 2016 17:58
Toch vrij zeldzaam, dit. Een manager die zijn eigen team via de pers afbrandt. Professionals bespreken dat meestal privé en achter gesloten deuren. Maar goed, als 't werkt…het resultaat telt...
30 maart 2016 18:16
Ondanks dat Terpstra en Stybar net niet tot de absolute top behoort dit jaar, zijn ze duidelijk de sterkste uit het team. De rest moet vol voor hun rijden. Stybar proberen mee te gaan op de heuvels en Terpstra op het vlakke.
30 maart 2016 20:08
Toch vernieuwt EQ veel, echter het oud belgisch peerd Boonen moet op stal, hoe ze in sporza al kwelen als hij na een plaspauze maar net kan aansluiten in een waaier, ook nog ten koste van ploeggenoot. Dat gaat ten koste van de ploeg, maar hij is in Belgie heilig verklaard ook door Lefevre, waardoor ze de grote Vlaamse koersen als ze Boonen in zijn achtertuin laten spelen kunnen vergeten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.